SEGRE

BÀSQUET LEB OR

Gustavo Aranzana: “Veig un equip amb por”

Aranzana reconeix a la seua presentació que s’ha trobat a una plantilla “trista” i “apagada” || Assegura que venir a Lleida és un “repte” i que la situació és “complicada” però “no una tragèdia”

El vicepresident, Albert Aliaga, va ser l’encarregat de presentar ahir Gustavo Aranzana.

El vicepresident, Albert Aliaga, va ser l’encarregat de presentar ahir Gustavo Aranzana.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gustavo Aranzana va fer ahir a la presentació oficial com a nou tècnic de l’ICG Força Lleida un primer diagnòstic de la situació de l’equip i de les seues intencions per revertir-la des de ja. Va reconèixer que s’ha trobat una plantilla “trista” i “amb por”, que necessita “gaudir per guanyar”, i va advertir que, si bé la situació “és complicada”, “no estem en descens. Queden vint-i-dos jornades i això no és una tragèdia”, va assegurar.

El tècnic val·lisoletà, que dimecres passat va segellar un acord amb el club fins a finals de temporada, com va avançar SEGRE, va parlar sense embuts. Va demanar girar full del que s’ha fet fins ara i centrar-se en el futur.

“Per a mi és un repte il·lusionant venir a Lleida perquè m’apassiona entrenar. Com els vaig dir als jugadors a la xarrada de diumenge, si sóc aquí és perquè alguna cosa no va bé. El passat ja ha passat, i ara el que s’ha de fer és, tots junts i units, mirar cap al futur, i el futur és avui, i l’únic que demano és col·laboració, ajuda, unió i respecte, perquè prometre treball és ridícul, perquè vinc a treballar, no garanteixo èxit, el que sí que vull és fer-ho bé”, va indicar.

“S’ha d’intentar potenciar els aspectes bons i amagar els dolents”, va dir, i va advertir que “els jugadors han de donar un plus, s’ha de treure més de cadascun d’ells, perquè amb el que hem fet fins ara no ens val. Tots hem de fer un pas endavant. Aquí de miracles no en fem”, es va sincerar.

Aranzana, de seixanta-un anys i amb quaranta de carrera a l’esquena, va qualificar la plantilla de l’ICG de “correcta” i va afegir que l’objectiu és “optimitzar el que tenim. Intentar que si hi ha jugadors que estan donant un vuit, donin un nou, i el que està donant un cinc, intentar que doni un vuit, i després que el col·lectiu millori en tots els aspectes. Hem de millorar defensivament, en el rebot, la duresa, millorar mentalment; veurem si ho aconseguim. Després hi ha l’actitud, el que vol millorar o el que no, i el que no vulgui, doncs en aquest equip sobra, ho tinc clar”.

En aquest sentit, va afegir: “Quan parlem d’actitud és terreny pantanós. No crec que cap equip, ni cap jugador tingui mala actitud. Cal buscar per què un jugador no està al cent per cent o no està mentalment bé o no surt intens o no està ajudant l’equip. Llavors aquest jugad

or sobra. No crec que d’entrada ningú tingui mala actitud. Avui he vist els jugadors molt bé i amb moltes ganes. El que noto és tristesa, veig un equip amb por, trist, apagat, i si estàs trist i amb por no podem anar enlloc. Un equip amb por no pot jugar a res, aleshores s’ha de canviar el xip ja. Ahir a la nit ho vaig dir, s’han de canviar les cares, hem d’alegrar- nos, hem de ser valents, hem de proposar coses, hem de prendre decisions en el joc, i els jugadors en aquest moment no s’hi estan atrevint. Vull aconseguir aquest canvi de mentalitat, que l’equip somrigui, es diverteixi”, va asseverar.

Carey ja s’entrena i Aranzana li dóna un marge de confiança El futur de Mike Carey segueix en l’aire. Tot i que té un peu fora del club, ahir el bahamià va rebre l’alta mèdica i es va exercitar a les ordres de Gustavo Aranzana, que li ha donat un marge de confiança. “Crec que l’he de veure. Venir i no comptar amb ell seria una falta de respecte, així l’hi vaig transmetre al seu agent. Després prendrem la millor decisió, sempre pensant en el club”, va dir. Sobre els possibles reforços, hi va passar de puntetes. “No m’agrada parlar gaire de reforços amb el pròxim partit tan a prop, perquè serem els que som els que haurem de tirar-lo endavant, però hipotèticament, si haguéssim de reforçar alguna cosa, seria la línia exterior, però ja ho veurem. Cal donar un marge de millora. Primer he d’adaptar-me i detectar el que passa, i si s’ha de fer algun reforç, ja ho decidirem”, va afegir.

El vicepresident, Albert Aliaga, va ser l’encarregat de presentar ahir Gustavo Aranzana.

El vicepresident, Albert Aliaga, va ser l’encarregat de presentar ahir Gustavo Aranzana.MAITE MONNÉ

tracking