SEGRE

BÀSQUET EUROCUP

Vèncer i per la renda més àmplia

El Cadí la Seu rep avui al Palau el Hema SKW belga, a l’anada del primer ‘play-off’ de l’Eurocup || Canut adverteix de l’estil atípic del rival, que té una mitjana d’edat de vint anys

El líder, proper rival - El Girona, que juga avui el seu partit, serà el pròxim rival a la Lliga que s’nfrontarà al Cadí la Seu. Serà l’última jornada de la primera volta del campionat.

El líder, proper rival - El Girona, que juga avui el seu partit, serà el pròxim rival a la Lliga que s’nfrontarà al Cadí la Seu. Serà l’última jornada de la primera volta del campionat.AGUSTÍ PEÑA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cadí la Seu juga avui al Palau d’Esports el partit d’anada de la primera ronda del play-off de l’Eurocup Women, i ho farà rebent el Basket Hema SKW belga en un duel en el qual les de Bernat Canut buscaran un doble objectiu: guanyar i fer-ho per la renda més gran possible pensant en la tornada a Bèlgica, prevista per al 9 de gener.

L’SKW es va classificar, igual que les lleidatanes, com a segon del seu grup, l’1, encara que van aconseguir una victòria més, quatre, per dos derrotes. Compta amb una plantilla molt jove –20 anys de mitjana, pels 23 del Cadí–, de la qual destaca la internacional belga Billie Massey, de només dinou anys i que actualment és la màxima rebotadora de la competició, amb una mitjana de 16,8 captures per partit, i la tercera més ben valorada, amb 27,2 punts de mitjana. A més, l’encontre tornarà a enfrontar quatre jugadores que l’estiu passat es van veure les cares al Campionat del Món U19 de Tailàndia, concretament al matx per la medalla de bronze, que al final va caure del costat d’Espanya, en el qual la urgellenca Anna Palma era una de les fixes, sobre una Bèlgica liderada per la mateixa Billie, Marie Vervaet i Becky Massey.

L’equip està liderat per Billie Massey, la màxima rebotadora del torneig i internacional U19 belga

Anna Palma es veurà les cares amb rivals a qui va guanyar el bronze amb Espanya al Mundial U19

“És un rival diferent dels que ens hem trobat i ens trobarem, tant a Europa com a la Lliga Femenina. És un conjunt molt jove i amb un perfil més semblant a un equip júnior que a un de sènior. És molt descarat, intenta fer circular molt la pilota i a partir de l’un contra un, generar avantatges per llançar”, va indicar Canut, que no vol un duel sense control. “Elles corren per tornar boig el joc, que ja els va bé, i nosaltres correm per col·locar les interiors amb avantatge. Aquesta és la gran diferència. No renunciem a córrer, però no deixem embogir el joc. Elles tiren molts triples, hi ha alguns partits de l’Eurocup que han tirat més de tres punts que de dos, per això serà important controlar el rebot defensiu, perquè a partir d’allà trobarem transicions”, va afegir.

Per al tècnic urgellenc, “també serà bàsica la responsabilitat individual en els un contra un, perquè si ens superen en aquests cara a cara, haurem de tirar d’ajuts i això beneficia el seu joc. Serà un partit divertit i un repte per a nosaltres, almenys així ens ho hem plantejat”.

Irati Etxarri, amb un edema muscular, serà dubte fins a última hora

Bernat Canut no sabrà si podrà comptar amb Irati Etxarri fins a hores abans de l’inici del partit. L’aler navarresa ja no va jugar a Zamora dissabte passat per culpa d’un edema muscular al bessó. Avui es provarà al matí i després prendrà una decisió. “Coixejava molt i no vam voler assumir riscos, per això ja no va viatjar a Zamora. Ara ja està corrent i fent canvis de ritme, però encara no ha començat a entrenar-se amb oposició. Li faran una ecografia per confirmar que no tingui res i demà [avui per al lector] decidirem si juga o no en funció de com tingui la malaltia i de les sensacions que tingui ella mateixa. El que està clar que no arriscarem el més mínim”, va reconèixer el tècnic de les urgellenques.

tracking