EL MILLOREL PITJOR

Proesa del Força Lleida a Palma

El Força Lleida sorprèn i assalta la pista d’un dels aspirants a la Copa || Santa Ana, amb 8 triples sense error, i Shaquille lideren la cinquena victòria amb 53 punts entre tots dos

Aranzana, donant instruccions en un dels temps morts.

Aranzana, donant instruccions en un dels temps morts.DIARIO DE MALLORCA

L’ICG Força Lleida va sorprendre ahir amb escreix a la pista del Palma, un dels aspirants a disputar la Copa, i va aconseguir la segona victòria a domicili de la temporada, la primera des de la jornada inaugural. El canvi d’actitud en els d’Aranzana va ser més que notable, amb una gran defensa, especialment a la primera meitat, i els lleidatans mantenen el pols amb l’Oviedo per sortir del descens, ara amb cinc victòries.

Intens i concentrat com fa moltíssim temps. Així va sortir l’ICG Força Lleida a la pista, amb un Shaquille encertadíssim a la pintura, superant una vegada i una altra González. Parcial de sortida de 0-6 i Santa Ana, amb un triple, donava continuïtat als millors minuts visitants. Els de Gustavo Aranzana castigaven una vegada i una altra la cistella dels balears, que només eren capaços d’anotar des de la línia de tirs lliures. D’aquesta forma, després del tercer triple lleidatà, el primer de Feliu, Alonso es va decidir a demanar temps mort. Quedaven 3:34 per al final del primer quart i el marcador era de 7-17. Shaquille va seguir amb la seua particular exhibició i va situar els seus 12 punts a dalt (9-21), abans que Aranzana fes el primer canvi en tot el partit. Va entrar Sierra per Feliu. Bivià i Barac van retallar diferències, però Shaquille va tornar a mostrar qui manava a la pintura. Deu punts d’avantatge al final del primer quart (13-23) i 12 punts del bahamià.

Cap dels dos jugadors va participar en el partit d’ahir malgrat no tenir molèsties

Triple de Santa Ana per obrir el segon quart, amb Sans i Mbaye sobre la pista. El balear es va encarregar de situar-se a la posició de base per Chapela i el Força Lleida va continuar augmentant la diferència i es va col·locar amb 14 punts de renda (16-30). Semblava un nou equip. Després que Mbaye continués castigant els pivots locals, Alonso va haver de demanar el segon temps mort de la tarda. Restaven 5:19 per al descans i seguien els 14 punts d’avantatge per als lleidatans (20-34). Després d’un altre triple de Santa Ana, que situava l’ICG Lleida amb una màxima diferència de 17 punts, va arribar el primer encert exterior dels locals, d’Hernández, i després d’un altre de Bertone, el tècnic de l’ICG Lleida va parar el partit (26-39). Restaven 3:17 per al descans i el Palma s’encoratjava, però va aparèixer un altre cop Shaquille, acompanyat de Stutz, perquè els seus companys mantinguessin la calma i marxessin als vestidors amb 12 punts de renda, un 32-44 que convidava a l’optimisme. Però faltava moltíssim.

Shaquille i una tècnica a Barac per protestar van disparar de nou l’ICG Força Lleida, que aviat es va col·locar 15 punts amunt (34-49). Santa Ana, amb el seu cinquè triple, es va unir a la festa i el públic, molt nerviós, va començar a culpar l’arbitratge. Després d’un triple de Chapela, precedit d’una falta, Alonso va perdre els nervis i li van assenyalar tècnica. Feliu, amb un altre triple, va situar els lleidatans 20 punts a dalt i Santa Ana amb 23 de marge (40-63). Va aparèixer llavors Erik Quintela per revolucionar el partit per als locals, liderant un parcial de 10-0 (50-63) que va portar Aranzana a demanar un temps que va arribar una mica tard. Esmaixada d’Olomuyiwa i dos tirs lliures de Lofberg per al 54-63. Sort d’un estratosfèric triple de Santa Ana gairebé sobre la botzina, el seu setè de la tarda.

Félix Alonso va demanar temps a falta de 6:51 per al final, ja que tot el que havia passat fins llavors era una cistella de Shaquille i la cinquena personal d’Olomuyiwa. La victòria estava encarrilada (54-68). El públic es va posar les mans al cap amb el vuitè triple sense error de Santa Ana i Félix Alonso va posar-ho tot a falta de 3:01 per al final i 61-75 al marcador. L’ICG Força Lleida estava més a prop que mai de tocar campanes a Son Moix. Stutz va establir un altre cop els 17 punts de diferència amb un triple i va deixar el matx més que sentenciat. Els d’Aranzana, que no havien guanyat fora de casa des de la primera jornada a la pista del Corunya, van sorprendre positivament contra un dels aspirants a disputar la Copa, molt complicada ara per als balears.