SEGRE

DEPORTES

“Després de la segona punxada hem seguit a un ritme molt baix”

Isidre Esteve resta importància als problemes de l’etapa perquè “la carrera és molt llarga”

Isidre Esteve, ahir al vehicle amb què afronta aquesta nova edició del Dakar.

Isidre Esteve, ahir al vehicle amb què afronta aquesta nova edició del Dakar.REPSOL TEAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot d’Oliana Isidre Esteve admetia després de l’etapa que les dos punxades que va tenir el vehicle van condicionar el seu resultat a l’etapa, però va restar importància a la classificació perquè la carrera no ha fet més que començar. “Hem sortit amb les pressions dels pneumàtics massa baixes, cosa que ens ha permès passar molt bé les dunes, però ens ha penalitzat a les zones de pedres”, va explicar el lleidatà. “Després de la segona punxada faltaven molts quilòmetres i no podíem arriscar-nos a quedar-nos sense cap roda de recanvi, per la qual cosa hem decidit continuar a un ritme molt baix. Aquesta situació ens ha permès aprendre una lliçó de molt valor per al futur”, va afegir.

Malgrat això feia una valoració optimista de l’etapa. “Ha estat un dia difícil per les punxades, però el més important és que per fi hem entrat en competició i el cotxe funciona sense problemes. A nivell de navegació, malgrat la dificultat de l’etapa, també ha anat tot bé excepte en un parell de punts en els quals hem dubtat. Hem sabut corregir i amb prou feines hem perdut temps.”

El d’Oliana veu “el resultat parcial anecdòtic” perquè el Dakar “no ha fet més que començar”

Sobre el seu lloc 38 en la general, va dir que “el resultat parcial és anecdòtic i no ha de preocupar-nos en absolut, perquè aquesta carrera és molt llarga i no ha fet res més que començar. Els primers dies sempre són complicats i cal saber-los gestionar bé, ja que tens molt a perdre i res a guanyar”, va comentar. Sobre el fet que avui rebran el roadbook minuts abans de la sortida, va dir: “M’agrada aquest canvi, perquè persegueix equilibrar les forces entre els participants i que tots tinguin la mateixa informació sobre el recorregut.”

La barcelonina Laia Sanz, que va entrar al lloc 20 de la general, va fer una valoració positiva de la jornada i va admetre que “no he arriscat gens, m’he concentrat a navegar bé i no cometre cap error”.

La de Corbera de Llobregat va afegir que “l’important és que ha anat bé, tenint en compte que sortia tan endavant i que era un dia en què hi havia més a perdre que a guanyar. Estic bastant contenta perquè no he pressionat i la posició final és correcta. Ara mateix, acabar la quinzena o la vintena no canvia gaire. Hi ha molts pilots de gran nivell i cal anar dia a dia”.

Laia, una de les dotze dones que competeixen en aquesta edició, explicava tot just arribar a l’Aràbia Sauita que “es fa estrany córrer en un país en el qual les dones, fins fa molt poc, no podien conduir un cotxe, però espero que amb això ajudem a obrir una mica la mentalitat. Si ajudem a millorar les condicions de les dones, benvingut sigui”, va valorar la barcelonina.

Isidre Esteve, ahir al vehicle amb què afronta aquesta nova edició del Dakar.

Isidre Esteve, ahir al vehicle amb què afronta aquesta nova edició del Dakar.REPSOL TEAM

tracking