SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Llestos per a la Supercopa

El Barça ja prepara el torneig, que aquest any es juga a l’Aràbia Saudita, en el qual s’enfrontarà dijous a l’Atlètic || Els blaugranes, amb 16 títols, els dominadors

La plantilla barcelonista, diumenge al tradicional entrenament nadalenc de portes obertes.

La plantilla barcelonista, diumenge al tradicional entrenament nadalenc de portes obertes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’accelerament competitiu proporcionat pel FC Barcelona en l’última dècada, des de l’edició del 2009, ha convertit el conjunt blaugrana en el gran dominador de la Supercopa d’Espanya, que des de demà i a Jiddah (Aràbia Saudita, per primera vegada) posa en escena la trenta-sisena edició.

El Barça, defensor del títol que va guanyar el 2018 contra del Sevilla al Marroc, en la primera ocasió en què es va disputar fora d’Espanya, acumula setze títols, cinc més que el Reial Madrid, que va obtenir l’últim trofeu el 2017.

Els de Valverde igualen a l’acabar la primera volta la pitjor puntuació de la campanya 2007-08

Els quatre aspirants al títol a Jiddah posseeixen a les seues vitrines la Supercopa, aconseguida en alguna ocasió. Al marge del Barcelona i el Reial Madrid lluny són l’Atlètic de Madrid, amb quatre, i el València, amb dos. En la dècada recent, des del 2009, el Barça ha aconseguit sis trofeus. Va coincidir amb la millor època de la seua història. L’arribada a la banqueta de Pep Guardiola (2008) i el domini blaugrana en el futbol espanyol. El conjunt barcelonista va aconseguir el trofeu el 2009, 2010, 2011, 2013, 2016 i 2018. El Reial Madrid només en va sumar dos, el 2012 i el 2017, les dos contra el quadre blaugrana.

De fet, ningú no ha aconseguit retenir el trofeu, guanyar-lo de forma consecutiva des d’aquest trienni del Barcelona del 2009 al 2011.

L’Atlètic de Madrid, per la seua banda, va aconseguir l’últim èxit a la Supercopa el 2014 a l’imposar-se al Reial Madrid.

Més llunyanes al temps són les copes aconseguides pel València, que va sumar la primera el 1949, llavors denominada Eva Duarte i, després el 1999, al vèncer el Barcelona.

tracking