SEGRE

BÀSQUET EUROCUP

El Cadí la Seu, a seguir fent història

El Cadí la Seu defensa avui a Bèlgica els 13 punts de renda de l’anada per plantar-se en segona ronda del ‘play-off’ de la Eurocup || El tècnic demana al seu equip que no especuli amb l’avantatge

La plantilla que dirigeix Bernat Canut es va exercitar ahir al pavelló de Sint Katelijne Waver.

La plantilla que dirigeix Bernat Canut es va exercitar ahir al pavelló de Sint Katelijne Waver.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cadí la Seu té avui (20.30) a Flandes l’oportunitat d’allargar la històrica participació europea. Les de Bernat Canut afronten la tornada de la primera ronda del play-off de la Eurocup davant del Basket Hema SKW amb els 13 punts d’avantatge que van treure del partit d’anada disputat al Palau (59-46), en el qual les lleidatanes van anar de menys a més per ficar peu i mig als setzens de final.

Malgrat la important renda que tenen les urgellenques, l’entrenador no se’n refia i demana a les seues jugadores que surtin a guanyar, sense especular amb el resultat. “Hem de sortir a buscar la victòria, amb la mentalitat de ser millors que elles, perquè si anem amb la idea de defensar el resultat ens equivocarem. Això no és futbol, que et pots tancar enrere, aquí cal anar a ser millors i guanyar el partit. Si tenim aquesta mentalitat, segur que tindrem opcions de passar l’eliminatòria”, va advertir Canut.

“Anem amb moltes ganes de passar ronda, però amb els peus a terra perquè sabem que tocarà patir”

El quadre belga, amb molta joventut a les seues files, arriba a la cita amb la moral alta després de superar el cap de setmana passat un rival directe, el Belfius, per 23 punts de diferència, un resultat que el deixa segon en solitari de la seua Lliga. Com ja va demostrar en l’anada, el Hema és un equip atípic en tots els sentits. “És difícil saber quina de les jugadores ens farà més mal. Vénen de guanyar de més de 20 punts i dos de les seues millors anotadores no van ser protagonistes a la Seu”, va apuntar el tècnic urgellenc, que creu tenir la clau per combatre contra un rival que va qualificar d’“anàrquic”. “És molt important que l’equip se senti còmode darrere i mantingui el nivell defensiu que va mostrar a la segona part del partit d’anada, que va ser quan vam controlar millor els seus un contra un. És un equip molt anàrquic, amb molta circulació de pilota i amb molts espais ja que juguen amb cinc jugadores molt obertes. Pararlos la verticalitat i no donar-los llançaments fàcils va ser una de les claus del partit d’anada i ho serà segur demà –avui–. Nosaltres hem de sortir en transició i aprofitar el nostre avantatge físic”, va afegir.

Canut és conscient que la participació europea del seu equip està sent històrica. “És una oportunitat que tenim davant. Afrontàvem la Eurocup amb molta il·lusió i resulta que estem en el play-off i amb possibilitats de passar. Anem amb moltes ganes i ambició de superar la ronda, però amb els peus a terra perquè sabem que ens tocarà patir.”

Yurena Díaz, operada ahir a Saragossa Yurena Díaz va passar ahir pel quiròfan per solucionar la fractura del lligament creuat anterior del genoll esquerre que es va fer en el partit contra el Gipuzkoa de fa poc més d’un mes. La base canària va ser intervinguda a Saragossa pel mateix doctor que ja la va operar el 2016, quan militava al Campus Promete. En aquella ocasió va patir la mateixa lesió i al mateix genoll. A causa d’això, el període de baixa que es preveu inicialment és una mica superior al que seria habitual i s’estima entre nou i deu mesos, per la qual cosa es perdria la pretemporada i l’arrancada de la pròxima Lliga. En aquest sentit, Yurena va renovar l’estiu passat per una temporada amb una segona opcional, que el club ja dóna per feta.

tracking