SEGRE

CICLISME COMPETICIÓ

Titan Desert solidària del ciclista de Tàrrega Jaume Rovira

El ciclista de Tàrrega participarà en la pròxima edició de la cursa, que se celebra al desert del Marroc, amb l’objectiu d’aconseguir fons per al Club Ciclista Alba

Rovira, a la dreta, ahir durant la presentació del projecte.

Rovira, a la dreta, ahir durant la presentació del projecte.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ciclista de Tàrrega Jaume Rovira participarà en la pròxima edició de la Titan Desert amb un projecte solidari a favor del Club Ciclista Alba. Rovira va explicar ahir, després de dirigir una sessió de spinning al Centre Esportiu Sant Jordi de la capital de l’Urgell amb usuaris del Club Ciclista, que “es tracta d’un triple repte personal, ja que alhora és solidari, educatiu i esportiu”.

D’una banda, és el vessant solidari. Aquest esportista aficionat, de 51 anys, s’ha proposat contribuir a la ruta de llarga distància que cada any organitza el Club Ciclista Alba, del Grup Alba de Tàrrega, integrat per una quinzena de persones amb discapacitat. Segons Rovira, “ja feia temps que seguia el club i vaig saber que buscaven fons per a la pedalada anual, em va agradar i vaig decidir col·laborar amb ells”.

La prova, considerada el Dakar de la BTT, recorre més de 600 quilòmetres al desert del Marroc

D’altra banda, hi ha el vessant educatiu, ja que Rovira és professor d’institut a Agramunt i l’objectiu és compartir l’experiència quan torni amb els alumnes del centre i d’altres instituts.

I, finalment, el vessant esportiu de superar el repte de la Titan Desert, una carrera de bicicleta de muntanya que consta de sis etapes de més de 600 quilòmetres durant sis dies travessant el desert del Marroc. Es disputa entre els dies 18 i 25 d’abril.

És la primera edició en què la Titan Desert ha convocat unes beques de 2.500 euros per a aquells participants que vulguin vincular el seu repte esportiu amb un projecte solidari, les beques Titan Life. Aquestes noves beques premiaran els dos millors projectes solidaris.

Rovira també busca empreses i entitats que hi col·laborin. Ja en té algunes com Ros Roca, El Pastoret o el Centre Esportiu Sant Jordi. A més, el Consell Esportiu de l’Urgell ha finançat la confecció de dos-cents buffs amb un disseny realitzat per usuaris d’Alba que s’han posat a la venda per 10 euros a la cafeteria restaurant El Gat del Rosal, les oficines del Grup Alba, el poliesportiu municipal i el Centre Esportiu Sant Jordi de Tàrrega.

Des del Grup Alba, Anna Balagueró, professional del Centre Ocupacional, va valorar “molt positivament establir sinergies de col·laboració que ens beneficien a les dos parts”.

tracking