SEGRE

ATLETISME COMPETICIÓ

La base lleidatana s'uneix

L’AA Xafatolls i el Lleida UA unifiquen els planters en una nova entitat, el Club Atletisme Terres de Ponent || Per competir amb equips de més potencial només a nivell català i estatal

Un grup d’atletes de l’Escola del Lleida UA, en una imatge de la campanya passada.

Un grup d’atletes de l’Escola del Lleida UA, en una imatge de la campanya passada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’atletisme lleidatà compta amb una nova entitat, el Club Atletisme Terres de Ponent, que debutarà aquest cap de setmana en un doble front, per una banda el Campionat de Catalunya de Clubs Sub-16, que es disputa dissabte a Sabadell, i per l’altra el Campionat de Catalunya de Cros Mixt, que se celebra diumenge a Caldes de Malavella. El nou club és el fruit de la decisió de dos entitats, l’Associació Atlètica Xafatolls, de Mollerussa, i del Lleida UA d’unificar les bases i competir conjuntament, només a nivell de clubs i en competicions catalanes i estatals, sota la nova denominació, que els permetrà presentar equips amb un potencial més elevat. En competicions d’àmbit provincial cada un competirà com fins ara, amb la denominació del seu actual equip. L’acord comprèn des de la categoria sub-10 fins a la sub-16. Els grans seguiran com fins ara, cadascun amb el seu club.

“Ens trobàvem que per anar a determinades competicions ens costava completar els equips”, explica Eduard Aixalà, president de l’AE Xafatolls i que també assumeix la presidència del Club Atletisme Terres de Ponent. “Hi havia proves en les quals no ens podíem presentar per falta d’atletes. Al Lleida UA li passava el mateix i ara, a l’ajuntar els nostres planters, hi podem participar amb un equip complet i optar a millors resultats. Fins i tot podem aconseguir classificar-nos per a campionats d’Espanya”, afegeix Aixalà.

“Ja feia temps que havíem comentat aquesta problemàtica. Encara que nosaltres tenim més atletes a la base, ens passava el mateix. O no podíem completar equips o anàvem amb gent de d’un nivell més baix. En campionats de Catalunya de Clubs, un quedava cinquè i l’altre sisè i ara podem aspirar a millorar els resultats a nivell de club”, explica Sebas Vidal, president del Lleida UA. “Havíem arribat a plantejar la possibilitat d’una fusió, però això és més complicat i hem optat per aquesta fórmula. Hem explicat el projecte a la resta de clubs de Lleida, ja que estem oberts que s’hi sumin i guanyem encara més potencial.”

“Al nou club, amb l’aportació de Xafatolls i Lleida UA, comptem ara amb 160 llicències tramitades”, afegeix Aixalà, que creu que el Terres de Ponent pot continuar creixent. “Creiem que podem arribar als dos-cents atletes federats. Al Xafatolls tenim uns 150 nens i nenes a l’Escola i el Lleida UA en té uns dos-cents, però no tots estan federats”, comenta.

“Junts podem fer més coses i amb aquest acord podem presentar equips molt competitius, la qual cosa ajudarà a millorar el nivell”, afegeix Vidal.

Aquest dissabte, al Català Sub-16 presenten un equip de tretze nenes, amb presència en totes les proves i diumenge, a Caldes, trenta-dos. Hi competiran amb un uniforme diferenciat, tot i que el nou encara no ha arribat, per la qual cosa en el debut correran amb els uniformes propis.

Projecte per tornar a organitzar el Provincial

L’acord assolit entre l’AA Xafatolls i el Lleida UA servirà també per recuperar el Campionat Provincial d’Atletisme que, segons explica Sebas Vidal, “fa bastants anys que no s’organitza”. “A més a més de potenciar els equips, aquest acord ens pot permetre organitzar més coses. Tenim el projecte de recuperar el Provincial per a les categories de promoció, perquè sí que és veritat que al llarg de l’any s’organitzen diferents competicions escolars d’atletisme, però un Campionat Provincial federat fa anys que no es disputa. Pensem que recuperar-lo pot ser bo i ajudarà a millorar el nivell”, afegeix Vidal, que recorda que en competicions d’àmbit no català, cada club “competirà pel seu compte”.

Un grup d’atletes de l’Escola del Lleida UA, en una imatge de la campanya passada.

Un grup d’atletes de l’Escola del Lleida UA, en una imatge de la campanya passada.

tracking