SEGRE

MOTOR DAKAR

Sainz es corona i Betriu, millor principiant en motos

El madrileny guanya el tercer Dakar en cotxes i el lleidatà acaba catorzè

Carlos Sainz i el seu copilot, Lucas Cruz, celebren el triomf al Dakar a damunt del seu vehicle.

Carlos Sainz i el seu copilot, Lucas Cruz, celebren el triomf al Dakar a damunt del seu vehicle.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El veterà pilot espanyol Carlos Sainz (Mini) va conquerir el Ral·li Dakar per tercera vegada en la seua carrera després de la disputa ahir de l’última etapa, una especial de 167 quilòmetres cronometrats entre Harad i Qiddiya, mentre que el lleidatà Jaume Betriu va finalitzar sent el millor debutant en motos, especialitat en la qual el nord-americà Ricky Brabec (Honda) va guanyar el primer títol.

Després de proclamar-se campió el 2010 i el 2018, Sainz, de 57 anys, va arredonir el triplet controlant a la perfecció l’última jornada, que afrontava amb deu minuts d’avantatge sobre Stéphane Peterhansel (Mini) i Nasser Al-Attiyah (Toyota), i confirmant que ha estat el millor en aquesta primera edició del ral·li a l’Aràbia Saudita.

En les seues deu participacions seguides ha aconseguit acabar la cursa, aquest any divuitena

Quant a les dos rodes, Jaume Betriu s’ha consagrat en el món dels ral·lis al seu primer Dakar, en què ha aconseguit acabar catorzè a la classificació general i el títol de millor rookie d’aquesta edició. En aquesta última etapa, que va ser retallada per l’organització, el pilot de Coll de Nargó es va dedicar a protegir mecànica i mantenir distàncies respecte als rivals.

Per la seua banda, Laia Sanz va ser la guanyadora femenina i va manifestar l’alegria per haver completat el desè Dakar de manera consecutiva i ampliar el rècord de zero abandons en una dècada contínua de participacions en el ral·li més dur del món. “Si m’ho diuen fa deu anys, no m’ho crec”, va comentar Sanz després de passar pel podi de meta, on va acabar a la divuitena posició. La pilot catalana va assenyalar que haver acabat per desena vegada el Dakar “és el costat positiu” d’aquesta edició per a ella ja que s’ha trobat amb una sèrie de dificultats que li van impedir poder buscar l’objectiu de quedar almenys entre els quinze primers.

tracking