BÀSQUET LLIGA FEMENINA

El Cadí planta cara contra el líder

Cau a la pista del Perfumerías Avenida, al qual va tenir contra les cordes durant gairebé tot el partit || La qualitat de les de Salamanca va decidir el duel, en què debuta Lizarazu amb les lleidatanes

Luci Pascua intenta evitar el llançament de Laura Gil, exjugadora del Cadí la Seu.MORGAN / LA GACETA DE SALAMANCA

El Cadí la Seu va caure ahir a la pista del líder, el Perfumerías Avenida, en un partit en el qual les lleidatanes van plantar cara i que va acabar decantant la qualitat de les de Salamanca ja a la recta final (71-61). L’equip de l’Alt Urgell va encaixar la tercera derrota consecutiva a la Lliga Femenina, abans d’afrontar dimecres l’anada dels vuitens de final de la EuroCup contra el Landes francès (20.15). La defensa va ser una de les millors armes del Cadí durant el primer quart, que va anul·lar el potencial d’un Avenida que continua imparable. Les jugadores de Canut van aconseguir acabar davant (13-17), encara que les locals van començar a reaccionar a segon acte. Tot i així, les lleidatanes van mantenir el to i a cinc minuts del descans continuaven dominant (23-27). Gil i Loyd van donar impuls a les castellanes, però amb una fèrria defensa el Cadí va aconseguir anar-se’n al descans encara davant (34-36). Després del pas pels vestidors, es va mantenir el guió de partit, amb les lleidatanes marcant el ritme i l’Avenida amb molts problemes en atac. Nogic, una de les jugadores més destacades, va establir el 44-48 a falta de dos minuts del final del tercer acte. Les jugadores locals es van posar les piles i van fer gala de la seua qualitat per firmar un parcial de 7-0 i entrar als últims deu minuts amb un escàs marge (51-48). Gil, Collado i Samuelson van castigar el Cadí, que es va veure superat en aquesta part del duel. El Perfumerías Avenida va arribar a tenir una màxima diferència de 12 punts (60-48), però les lleidatanes seguien lluitant. Bahí, una altra de les destacades, va rebaixar la diferència a 7 punts, però Hayes i Samuelson van segellar la victòria per a les locals en un partit que va servir perquè la madrilenya Marina Lizarazu tingués els primers minuts com a jugadora del Cadí.

A més, l’entrenador es va queixar de l’actuació arbitral, ja que “no és normal que el tercer quart l’acabem amb vuit faltes i elles amb només una. He sentit enveja de la defensa del rival”.