SEGRE

BÀSQUET COMPETICIÓ

Balaguer negocia portar la Lliga Catalana d'ACB

Seria l’acte central del seu nomenament com a Ciutat del Bàsquet Català 2020

Representants del consistori i federatius van presentar ahir Balaguer, Ciutat del Bàsquet Català.

Representants del consistori i federatius van presentar ahir Balaguer, Ciutat del Bàsquet Català.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Balaguer ha sol·licitat oficialment l’organització de la Lliga Catalana d’ACB, una competició que es disputa el mes de setembre, en plena pretemporada, amb la participació dels quatre equips adscrits a la Federació Catalana que juguen a la màxima categoria: FC Barcelona, Joventut de Badalona, Baxi Manresa i Morabanc Andorra. El consistori va confirmar ahir a SEGRE que s’està negociant un acord, l’escull més gran del qual és el tema econòmic, ja que el cànon organitzatiu s’acosta als 5.000 euros. “Inicialment no ens han tancat la porta i estem parlant sobre la viabilitat de portar la Lliga a Balaguer, encara que sabem que és complicat”, van afirmar les mateixes fonts. El pavelló municipal 1 d’Octubre de Balaguer compta amb un aforament aproximat d’un miler d’espectadors, encara que el consistori es plantejaria ampliar-lo per a l’ocasió col·locant entre 300 i 400 cadires al voltant de la pista.

La Lliga Catalana ACB seria, en cas de concedir-se’n l’organització, l’esdeveniment estrella dels actes programats a la capital de la Noguera per la seua elecció com a Ciutat del Bàsquet Català durant el 2020, que ahir es van presentar a l’ajuntament. El programa inclou activitats de diversa índole, com exposicions de cartells, segells, fotografies i història del bàsquet local, concursos de logotips, dibuixos de temàtica basquetbolística entre els escolars, clínics d’entrenadors, estades d’àrbitres, encontres, congressos, jornades de veterans i tornejos, entre els quals en destaquen dos de base: el Campionat de Catalunya júnior Preferent masculí, que es disputarà a finals d’abril, i el Català preinfantil femení, previst per al juny.

El programa d’activitats que ahir es va donar a conèixer també inclou una trobada de seleccions provincials de categoria preinfantil (23 de febrer); un partit d’exhibició en cadira de rodes entre dos equips federats de Catalunya (22 de març); el Torneig Memorial Josep Sabanés (1 i 2 de maig), que comptarà amb la participació dels veterans del Barça i el Madrid i una selecció de Lleida; i un partit amistós, previst per a mitjans de setembre, entre dos equips ACB.

tracking