ELS DETALLS

El Lleida regala el primer temps i evita la derrota amb un gol d'Adri León

El Lleida regala el primer temps i evita la derrota amb un gol d’Adri León, que va ser expulsat en la jugada següent || Als de Molo els va faltar encert i els va sobrar precipitació

L’equip va donar suport a Enric Bernat, company acabat d’operar.

L’equip va donar suport a Enric Bernat, company acabat d’operar.JORDI ECHEVARRIA

El Lleida va acabar salvant un punt al Camp d’Esports a l’aconseguir empatar a cinc minuts del final (1-1) en un partit que perdia des de l’últim minut del primer temps. Adri León, a la sortida d’una falta lateral servida per Abel Molinero, va salvar els mobles davant d’un rival molt conservador a la segona meitat. Curiosament, Adri León va ser protagonista per partida doble. Primer pel gol i després al ser expulsat, per doble targeta groga, en la jugada següent.

El Lleida, que va trobar massa a faltar el seu golejador Éder, caigut de la convocatòria a última hora, va jugar un primer temps horrorós davant d’un rival molt ben posicionat al camp i que impedia, sense patir gaire, que els blaus s’aproximessin amb perill als condominis de Ballesté. De fet, els de Molo van trepitjar l’àrea rival amb comptagotes: una falta lateral llançada per Abel (13’) que no va trobar rematador; un cop de cap de Raúl (19’) alt; i una centrada d’Adri León (21’) a què ningú va arribar. L’Olot tampoc es va prodigar gaire en atac. Un cop de cap d’Héctor Simón (11’), que va marxar fora, i una bona centrada del lateral Soler (35’) a què Pau Torres va posar molt bé les mans, van ser els seus arguments ofensius, fins que en l’última jugada del primer temps va arribar el gol visitant. Una centrada des de la frontal de l’àrea va permetre a Salinas, de cap, creuar la pilota lluny de l’abast de Pau Torres. El Lleida havia regalat el primer temps i l’Olot, amb molt poc, encarrilava el partit.

La segona meitat va ser una altra cosa. No és el que el Lleida millorés ostensiblement però sí que va oferir una altra imatge. Amb més cor que cap va posar una marxa més i l’Olot es va fer enrere. Als blaus els va faltar una mica més de tranquil·litat a l’hora d’armar els atacs i els van sobrar presses, la qual cosa els va fer incórrer en massa precipitacions en la centrada. En la millora del joc local va influir el fet que Liberto, molt apagat al primer temps, entrés més en joc i comencés a desbordar per banda, però aquesta vegada es va mostrar molt imprecís en les centrades i, sobretot, es va notar l’entrada de Marc Martínez, que va saber llegir millor el matx i va marcar el ritme adequat per arribar millor als voltants de l’àrea rival. Ballesté va haver de lluir-se refusant una centrada enverinasa de José Ruiz (55’) i, un minut després, Liberto rematava de cap massa fluix una pilota d’Abel (56’). Eren els millors minuts d’un Lleida que buscava l’empat però no el trobava. Abel Molinero (66’) va rematar bé però la pilota se’n va anar a córner i Fernando Cano (71’) va desaprofitar l’ocasió més clara a l’enviar al cos de Ballesté un un contra un de manual. Després d’una rematada d’Abel (78’), desviada, va arribar l’empat. En una falta lateral, Adri León va aconseguir tocar la pilota i enviar-la a la xarxa. Però de l’eufòria es va passar a la decepció quan, a la següent jugada, el golejador va acabar expulsat per una falta al centre del camp per la qual va veure la segona targeta groga. El Lleida, això sí, va continuar apretant davant d’un rival excessivament conservador. Encara va disposar de dos ocasions més, sense fortuna: una de Joan Oriol (91’) i una altra d’Alpha (94’) a què no va arribar tampoc Sebi.