SEGRE

ESQUÍ DE FONS COMPETICIÓ

Arriba la 41 Marxa Beret, la prova més multitudinària de l'esquí de fons espanyol

Arriba el cap de setmana la 41 Marxa Beret, la prova més multitudinària de l’esquí de fons espanyol || Una altra vegada s’espera rondar els mil participants

Participants de l’edició de l’any passat de la Marxa Beret.

Participants de l’edició de l’any passat de la Marxa Beret.FOTOTUR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 41 edició de la Marxa Beret, la prova popular per excel·lència i més multitudinària de l’esquí de fons espanyol, se celebrarà aquest cap de setmana, dissabte i diumenge, amb més neu que en anys anteriors i amb una participació que tornarà a rondar el miler d’esquiadors.

Després de les nevades dels últims dies, que han permès arribar als 180 cm de neu en cotes altes de l’estació, els equips de pistes estan treballant intensament en els traçats de 10, 21 i 42 km. La prova és Open i alhora està inclosa al calendari de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) de carreres populars en la seua distància de 42 km a disputar diumenge, juntament amb les distàncies de 10 i 21 km, totes en estil clàssic. Com a les últimes edicions i malgrat el seu caràcter popular, a més dels millors especialistes estatals i de clubs aranesos també hi haurà una nombrosa representació d’esquiadors europeus, sobretot dels països nòrdics.

Dissabte tindrà lloc l’Esprint Salomon i diumenge, la Marxa amb 42, 21 i 10 quilòmetres

En ordre cronològic, el dissabte 1 de febrer, a partir de les 10.00, es disputarà l’Esprint Salomon en la modalitat de tècnica lliure al pla de Beret. Aquesta prova està destinada a esportistes amb llicència i serà puntuable per a la Copa d’Espanya, en què valdran les classificacions com a Campionat d’Espanya d’esprint regulat per la normativa FIS i RFEDI.

Ja el diumenge 2 de febrer serà el torn de l’esdeveniment multitudinari. A les 10.00 es donarà la sortida a la Marxa, en què si les condicions de neu ho permeten, com així sembla, estan previstos els tres circuits pels seus traçats originals. El circuit popular de 10 km a la zona de Beret i Orri, el de 21 km a la zona de Beret, Orri i Montgarri, i finalment, el circuit de 42 km a Beret, Orri, Montgarri i direcció Marimanha.

La Marxa Beret està organitzada pel Consel Generau d’Aran, l’estació de Baqueira Beret i l’ajuntament de Naut Aran. Compta, a més, amb la col·laboració de les federacions espanyola i catalana.

El premi Belén Jordana d’alpí, dissabte amb caràcter solidari Aquest dissabte, coincidint amb la Marxa Beret, també se celebrarà a l’estació aranesa la segona edició del premi Belén Jordana, carrera d’esquí alpí solidària.

tracking