SEGRE

ESQUÍ DE FONS COMPETICIÓ

La Marxa Beret no arribarà a Montgarri per falta de neu

Les tres distàncies es marcaran al circuit homologat del Pla de Beret

La Marxa Beret no podrà arribar enguany fins a Montgarri després de dos anys seguits sense problemes.

La Marxa Beret no podrà arribar enguany fins a Montgarri després de dos anys seguits sense problemes.FOTOTUR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Marxa Beret, que aquest diumenge celebrarà la 41a edició, no arribarà com és tradició fins a la zona de Montgarri per la falta de neu. Les pluges i les altes temperatures que s’han registrat aquesta setmana han deixat la neu en molt mal estat, cosa que ha obligat l’organització a anul·lar definitivament aquest tram, que en els dos últims anys sí que es va poder recórrer.

“El terreny no està en condicions per acollir la prova i no hem volgut esperar a última hora per prendre una decisió. Ens hauria agradat arribar com és tradicional fins a Montgarri, però aquest any no serà possible”, va indicar Marc Puig, responsable de l’organització de la Marxa.

Ahir es va tancar la inscripció ‘on-line’ vorejant els 800 participants, un 30 per cent estrangers

D’aquesta manera, les tres distàncies previstes, de 42, 21 i 10 quilòmetres, es disputaran al circuit homologat del Pla de Beret, que compta amb una longitud de 21 quilòmetres. Un altre dels canvis d’aquest any afecta el punt d’acollida per als participants, on es recullen els dorsals, que ha hagut de traslladar-se al pavelló de Vielha a causa de les obres de rehabilitació que es porten a terme actualment a la instal·lació de Salardú.

Pel que fa a la participació lleidatana, no faltaran a la cita els integrants del Centre de Tecnificació de la Seu d’Urgell, entre els quals Gral, Maria i Bernat Sellés i Roc Vilaró, del Club Esquí Bellver; Gerard Palomo,Martín Morales i Júlia Pueyo, del CEFUC de la Seu, i Marta Moreno, del CAEI aranès, així com la també aranesa Marta Cester, l’última guanyadora dels 42 quilòmetres, i l’urgellenc Sadurní Betriu.

Seran baixa els dos lleidatans que formen part de l’equip estatal de fons Jaume Pueyo (CEFUC) i Maria Iglesias (ANEC), que disputen una prova FIS a França.

Ahir es van tancar les inscripcions en línia vorejant els vuit-cents participants, dels quals un 30 per cent són estrangers, majoritàriament nòrdics.

tracking