SEGRE

TENIS OPEN D?AUSTRÀLIA

Djokovic torna a regnar

Remunta davant de Dominic Thiem per conquerir el vuitè Open d’Austràlia || Pren a Nadal el número 1 Mundial i ja suma disset Grand Slams

Novak Djokovic, ahir després de conquerir a Austràlia el dissetè Grand Slam.

Novak Djokovic, ahir després de conquerir a Austràlia el dissetè Grand Slam.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Novak Djokovic va reaccionar a temps contra Dominic Thiem, al qual va vèncer per 6-4, 4-6, 2-6, 6-3 i 6-4 en quatre hores, per aconseguir el vuitè Open d’Austràlia i recuperar la primera posició mundial, ostentada fins al moment per Rafa Nadal.

A més, el número 2 del torneig va reduir amb aquesta dissetena corona la diferència respecte al manacorí, que compta amb 19, i Roger Federer, amb 20 títols. El serbi també va firmar una nova fita després de convertir-se en l’únic jugador de l’Era Open (posterior al 1968) que aconsegueix un Grand Slam en tres dècades diferents. Per la seua part, Thiem, que havia firmat un camí excepcional fins a la final després d’eliminar Nadal i Zverev, va entrepussar per tercera vegada en una final de Grand Slam i es va confirmar com el jugador en actiu que més cops ha perdut una final de torneig sense haver-ne guanyat cap. El guió inicial augurava una nova gran nit per al de Belgrad després de trencar en la seua primera oportunitat un Thiem que va arrancar 3-0 per sota.

Djokovic no es va deixar intimidar i, amb la seua millor arma, el servei, es va emportar el set inicial per 6-4. Tanmateix, quan tot semblava previst per a una nova corona per la via ràpida, l’austríac es va apuntar una ruptura amb el 4-4 en un joc marcat per una advertència i penalització d’un servei que havia rebut el serbi. La decisió va desestabilitzar Djokovic, que va aprofitar per discutir amb el jutge de cadira i recriminar-li que va prendre la decisió per fer-se famós.

El matx va tornar a fer un gir inesperat després d’una meritòria reacció del serbi que semblava condemnat a perdre en quatre sets, tant per la inspiració de Thiem com per les molèsties físiques. Djokovic es va adjudicar el quart set després de trencar el servei de l’austríac quan el marcador lluia un 4-3 i mantenir el posterior joc al servei després d’apuntar-se’l en blanc. No es va refer Thiem de la gran reacció de Djokovic i va deixar escapar un joc al servei en els primers compassos del parcial definitiu que acabarien costant-li la final al perdre el set per 6-4. Melbourne Park va comptar amb el mateix campió que l’edició anterior després que Djokovic s’unís als màxims rivals, Nadal (12 Roland Garros) i Federer (8 Wimbledon), com a únics tenistes a comptar amb vuit títols o més en un Grand Slam en particular.

tracking