SEGRE

FUTBOL INTERNACIONAL

Jamaica, rival de Catalunya al Camp d'Esports el 30-M

La selecció de l’illa caribenya ocupa el lloc 48 al rànquing de la FIFA

Selecció de Catalunya, amb Bojan Krkic, que l’any passat va jugar davant de Veneçuela a Girona.

Selecció de Catalunya, amb Bojan Krkic, que l’any passat va jugar davant de Veneçuela a Girona.FCF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jamaica serà el rival de Catalunya en el partit que la selecció que dirigeix Gerard López jugarà al Camp d’Esports el dilluns 30 de març. La selecció caribenya ocupa el lloc 48 al rànquing de la FIFA i han estat recentment finalistes en dos edicions de la Copa d’Or de la CONCACAF, concretament a les dels anys 2015 i 2017.

Nodrida amb diversos futbolistes que juguen als Estats Units o en equips europeus com el Watford anglès, el Charleroi belga o l’Ankaragücü turc, l’equip que actualment entrena Theodore Whitmore només ha participat en un Mundial, el de França l’any 1998, torneig en el qual no van passar de la fase de grups, encara que van aconseguir una històrica victòria contra el Japó. Van perdre davant de l’Argentina i Croàcia, la qual cosa els va privar de passar a la següent fase.

La selecció de Catalunya no juga un partit des del 25 de març del 2019, quan es va enfrontar a Veneçuela a l’estadi Montilivi de Girona, en un partit que va finalitzar amb victòria catalana per 2-1, amb gols del lleidatà Bojan Krkic i de Javi Puado.

El partit es juga en dates FIFA, encara que amb el condicionant que no pot coincidir el mateix dia que la selecció espanyola. Espanya disputa aquells dies dos amistosos de preparació per a l’Eurocopa, el dia 26 contra Alemanya i, el 29, davant dels Països Baixos.

El del dia 20 serà el segon partit que Catalunya juga fora de Barcelona, després del de Girona de l’any passat. En els últims anys la selecció ha jugat al Camp Nou, Montjuïc, Cornellà o l’Olímpic de Terrassa. L’any 2016, últim partit abans del que va jugar l’any passat, també ho va fer a Montilivi, en un duel contra Tunísia que va finalitzar en empat, amb un resultat de 3-3.

Al tractar-se d’una data FIFA, Catalunya pot convocar els jugadors amb qui no compti la selecció espanyola, sempre que els seus clubs donin el corresponent permís. L’any passat Osca, Valladolid i Rayo Vallecano no el van donar.

Bojan Krkic és un dels futbolistes amb més presència a la selecció, amb vuit partits, superat pels deu de Gerard Piqué i els setze de Sergio García. Amb sis queda el defensa central Marc Bartra.

tracking