La selecció brilla contra Corea del Sud i acaricia el bitllet per als Jocs

Pot segellar-lo demà en el duel amb Xina

Laia Palau penetra a cistella davant la coreana Danbi Kim.

Laia Palau penetra a cistella davant la coreana Danbi Kim.FIBA

La selecció femenina de bàsquet frega la classificació per als Jocs de Tòquio a l’esclafar ahir Corea del Sud en la seua estrena al Preolímpic (46-83), una actuació liderada per Leonor Rodríguez (14 punts) i amb set jugadores en dobles dígits de valoració. Espanya, que en té prou amb no quedar última a Belgrad per assegurar el seu bitllet, confirmarà la classificació si bat demà Xina (12.00, Teledeporte) en la segona jornada. La selecció asiàtica, l’adversària més complicada del grup, també va començar amb una victòria davant Gran Bretanya (86-76).

Recolzada en Ji Su Park, Corea va aguantar el tipus al primer quart, que va finalitzar tres punts per sota (16-19), però la gasolina no li va donar per a més davant d’una Espanya molt aplicada en defensa. Va ser Rodríguez, amb 12 punts i tres triples sense error en una gran primera meitat, l’encarregada de trencar el matx i de disparar l’equip espanyol al marcador (20-35). Amb una safata de Xargay, la campiona europea arribava a una màxima diferència de 18 punts al descans i deixava el duel encarrilat (25-43). Conscient que la diferència de punts pot ser decisiva, Espanya no va afluixar després del descans i va completar un altre quart devastador (7-20) davant d’un rival sense armes per plantar cara. Mondelo va aprofitar per repartir minuts pensant en el duel molt més físic que s’espera amb Xina. Malgrat l’afany de Hyejin Park, màxima anotadora del duel (17), la diferència final se’n va anar fins als 37 punts. Espanya va tancar així un debut redó en la tornada d’Alba Torrens, que es va perdre l’últim Eurobàsquet per lesió.