SEGRE

PATINATGE GRUPS XOU

Lleida 'salva' el Català de patinatge que s'havia de fer a Girona

El Barris Nord acull el 22 i 23 la competició, amb 800 patinadors

Una competició de Grups Xou que es va celebrar a Lleida l’any passat.

Una competició de Grups Xou que es va celebrar a Lleida l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barris Nord de Lleida acollirà els propers dies 22 i 23 d’aquest mes el Campionat de Catalunya de Patinatge, modalitat Grups Xou, que havia de celebrar-se en aquestes mateixes dates a Girona. A causa del recent temporal Glòria el pavelló Fontajau de la capital gironina, que havia de ser l’escenari de la competició, va patir una inundació, per la qual cosa està inhabilitat per a la pràctica esportiva fins que s’arreglin tots els desperfectes que va provocar l’aigua, que va arribar a una altura d’un metre i mig.

Davant d’aquest greu inconvenient, la Federació Catalana de Patinatge va pensar en Lleida, ja que l’any 2019 ja va ser escenari d’un Campionat d’Europa de la modalitat i, el mes de març acollirà el Campionat d’Espanya, també al Barris Nord. Analitzada la proposada i prèvia consulta amb la Paeria, Lleida va acceptar l’organització de l’esdeveniment, malgrat els pocs dies que han tingut perquè tot estigui preparat.

La competició reunirà a Lleida 52 equips de tot Catalunya amb un total de 800 patinadores i patinadors, mentre que a nivell de públic s’espera la presència d’uns 5.000 espectadors a la grada del Barris Nord, tant la jornada de dissabte com la de diumenge. L’organització també ha fixat el preu de les entrades, que oscil·laran entre els 11 i els 13 euros cada dia, en funció de la localitat triada, mentre que de moment no es preveu que hi hagi un abonament per a tot el cap de setmana.

Durant la jornada de dissabte es disputarà la competició de Grups Grans, que són els que estan integrats per un mínim de 12 patinadors i un màxim de 25, així com la modalitat de Quartets. Per diumenge quedarà la competició de Grups Petits, de fins a 12 patinadors, i la categoria Júnior, formada per grups de fins a 16 patinadors.

Lleida estarà representada en aquesta competició per cinc clubs: Alguaire i Torrefarrera en Quartets i Juneda, Lleida i Solsona en Grups Petits. La competició comptarà amb la presència dels actuals campions del Món de Grups Grans, el Girona; els subcampions, Olot; i els campions del Món de Grups Petits, l’Aldea.

tracking