SEGRE

ELS DETALLS

Golejada balsàmica del Lleida Esportiu

Després d’un discret primer temps i en una gran segona part, el Lleida goleja un Badalona que va jugar amb deu jugadors des del minut 60 || Dos gols de Xemi i un altre de Raúl González enganxen de nou els de Molo en la lluita per entrar en el ‘play-off’

Liberto abraça Xemi després de marcar aquest el gol que va suposar la tranquil·litat en el segon temps.

Liberto abraça Xemi després de marcar aquest el gol que va suposar la tranquil·litat en el segon temps.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida en va tenir prou amb disset minuts d’inspiració per sentenciar un Badalona (3-0) que va justificar la condició d’equip en zona de descens i sumar, així, tres punts balsàmics que permeten als de Molo trencar una ratxa negativa de tres encontres sense guanyar (empats davant de l’Olot i Espanyol B i derrota en l’ajornat de la Nucia) i enganxar-se de nou en la lluita per entrar en un play-off que, ara, queda a tres punts.

El Lleida, a més, no va acusar les baixes dels dos laterals habituals, José Ruiz i Joan Oriol, sancionats, i la baixa per lesió d’Adri León, que sí que va entrar en la convocatòria però va estar-se a la banqueta. Eneko, a la dreta, i César Soriano, a l’esquerra, els van suplir amb solvència i Luso es va col·locar davant de la defensa sense que l’esquema defensiu de l’equip se’n ressentís.

Amb tot, els blaus, jugant una altra vegada en família, van haver d’esperar al segon temps per respirar tranquils. De fet, el primer temps va ser fluix, amb un Lleida que volia però no podia, amb moltes imprecisions en la passada i poca profunditat. De fet, tret d’un possible penal a Xemi (12’) que l’àrbitre va ignorar, el veterà Morales va ser un espectador més del partit. El Badalona tampoc va fer gran cosa, encara que va fer lluir-se Pau Torres en un xut llunyà de Del Moral (24’) i en una doble rematada, la segona des de l’àrea petita, de Carbó i Maxi (38’). Però, el que són les coses, al tall del descans, Raúl Gonzalez va robar la pilota en una sortida visitant per anar-se’n en velocitat, plantar-se sol davant de Morales i batre’l per sota. Va ser un gol que va servir per tranquil·litzar els ànims i anar-se’n als vestidors amb una injecció d’autoestima perquè el més difícil, que era obrir el marcador, ja s’havia aconseguit.

L’inici del segon temps, com ja té acostumat el Lleida els seus aficionats, va ser trepidant. Liberto va fallar un mà a mà davant de Morales (47’) més per encert del porter que per error del davanter. Morales (48’) va tornar a evitar el gol posant el guant davant d’una enverinada centrada d’Abel (48’) i finalment, perquè de fet es veia venir, va arribar el 2-0 en una jugada de toc, d’aquelles que feia molt temps que no es veien al Camp d’Esports, en la qual van intervenir Liberto, Raúl i Abel Molinero per permetre a Xemi trobar el camí de la xarxa. El Badalona, que estava tancat a la seua àrea, es va sumar a la festa al quedar-se amb deu per una brusca entrada de Robert a César Soriano que li va costar la roja directa (60’). I, a més, el tècnic visitant, després del 2-0, havia esgotat ja els canvis per intentar donar la volta a un partit que se li escapava. Dos minuts després va arribar la fi de les seues aspiracions amb el 3-0, obra també de Xemi després d’un bon servei d’Abel.

El Lleida, amb un marcador tan clar, va jugar molt més tranquil i sense arriscar davant d’un Badalona que ho va intentar però sense crear gairebé perill. Únicament en una centrada de Cris Montes (77’), que es va fer notar després de la seua entrada al camp, hauria pogut batre Pau Torres però Trilles, atent, va refusar la pilota. El Lleida, encoratjat per l’escàs però fidel públic, que va acabar corejant allò de “sí que es pot”, podria haver fins i tot augmentat la golejada. Entre Abel Molinero i Provencio (79’) van tenir el gol a l’abast però la pilota va acabar en córner i Liberto (81’), després d’una sortida a la desesperada de Morales, que va deixar abandonat el marc, va enviar la pilota al lateral de la xarxa amb tota la porteria a la seua disposició. Després d’una desviadíssima rematada de Chema Moreno (86’) i una última d’Abel (90’) que va sortir fregant el travesser, va acabar el partit per a satisfacció del públic que per fi va poder disfrutar d’un duel sense sobresalts.

tracking