SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

La crisi s'engrandeix

El Barça rescindeix el contracte amb I3 Ventures al descobrir-ne la vinculació amb comptes difamatoris i Bartomeu es reuneix amb la plantilla || Surt a la llum un informe sobre el precandidat Víctor Font

Josep Maria Bartomeu, durant l’acte d’entrega del Premi Vázquez Montalbán de periodisme.

Josep Maria Bartomeu, durant l’acte d’entrega del Premi Vázquez Montalbán de periodisme.EFE/ALEJANDRO GARCÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi del Barça s’engrandeix. El president Josep Maria Bartomeu va anunciar ahir que el club ha rescindit el seu contracte amb l’empresa I3 Ventures, que monitoritzava i controlava les xarxes socials criticant i desprestigiat jugadors actuals –Messi i Piqué, entre d’altres–, exjugadors i opositors a la directiva. “El Barça no ha contractat mai cap servei per desprestigiar ningú, ni cap jugador, exjugador, polític, directiu, president ni expresident. És rotundament fals i ens defensarem per tots els mitjans davant de qui ataqui el nostre club i ens acusi d’aquest tipus de pràctiques”, va assegurar Bartomeu en l’entrega del Premi Vázquez Montalbán de periodisme a Jorge Valdano. “Davant de la confirmació que un dels comptes vinculats ha fet comentaris inadequats en relació amb persones de la nostra organització, hem donat instruccions, les he donat personalment, per rescindir el contracte amb aquesta empresa”, va anunciar el president del club. Bartomeu es va reunir ahir amb la plantilla després de l’entrenament a la Ciutat Esportiva, sessió a la qual també van acudir Guillermo Amor, Éric Abidal i el lleidatà Ramon Planes, en què el president va donar explicacions a la plantilla sobre els últims esdeveniments.

La Cadena Ser, que va avançar dilluns la relació entre el club i I3 Ventures, va publicar ahir uns nous documents en relació amb una campanya de desprestigi cap al precandidat a la presidència Víctor Font. En aquest informe, firmat per Nicestream, empresa que figura als papers de la primera denúncia, es detalla l’estratègia per desestabilitzar el precandidat. “Iniciem una campanya d’intervencions per incomodar el candidat a la presidència del FCB Víctor Font. Operarem amb els nostres comptes, realitzant preguntes i crítiques al discurs de Font amb l’objectiu de sumar suports orgànics en contra del candidat. L’objectiu és incomodar Víctor Font i la resta de la candidatura de Sí al Futur en els dies previs a la presentació de la candidatura, que tindrà lloc el proper 21 de gener a l’Auditori AXA”, diu la primera pàgina de l’informe.

“Sí que hem contractat un servei per monitoritzar les xarxes, però no perquè desprestigiï les persones”

Fonts del club van assegurar que l’informe no va ser sol·licitat pel Barça i que mai va arribar a les oficines. Els focus d’interès estaven en les finances, els resultats de la Masia, el Barça sense Messi i la transparència de la directiva: “Quina proposta tens per a la Masia? Ets de Núñez o de Laporta? Quina experiència esportiva té? Per què mai parla de seccions?”

El Santos reclama 4,5 milions pel fitxatge de Neymar El Santos reclama al FC Barcelona els 4,5 milions d’euros de penalització que comporta, al seu parer, l’incompliment del contracte firmat en el fitxatge del Neymar i en el qual s’establia la disputa de dos amistosos, dels quals només se n’ha jugat un, l’agost del 2013, al Gamper. Els blaugranes van golejar 8-0 l’equip brasiler, amb la presència del futbolista que ara milita al PSG. El segon matx havia de disputar-se al Brasil, però amb Neymar a la plantilla del Barça, i aquest mai es va celebrar mentre aquest jugador era al club. Mentrestant, el Barça continua negociant per Martin Braithwaite, del Leganés, amb la intenció de tancar l’acord com més aviat millor per 18 milions d’euros.

tracking