SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

“L’Àlex ha de fer mèrits”

Marc Màrquez afirma que el seu germà s’haurà de guanyar la continuïtat a l’equip || El campió diu que l’espatlla li dóna “més guerra” de la normal

Marc i Àlex Márquez, ahir durant la compareixença davant els mitjans de comunicació.

Marc i Àlex Márquez, ahir durant la compareixença davant els mitjans de comunicació.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc i Àlex Márquez es van mostrar ahir satisfets de com s’han desenvolupat els entrenaments de pretemporada durant la presentació en què van participar ahir a les instal·lacions de la seu central de Repsol a Madrid. “Sí que la frase que el primer rival és el company d’equip sempre existeix, però en aquest cas és un rookie i ve amb moltes ganes, però el meu objectiu és un i el seu és un altre de molt diferent, tot i que arribarà un dia que lluitarem per un triomf o per un títol, tant de bo, però per ara anem per camins diferents”, va explicar Marc sobre el fet de comptar amb el seu germà Àlex com a company d’equip.

En aquest sentit, va afegir que la continuïtat se l’haurà de guanyar Àlex. “Mai he vetat ningú. Quan va venir Lorenzo jo encantat, al final si ets el més ràpid has de ser-ho encara que tinguis un campió de company. Si l’Àlex vol seguir-hi s’ho haurà de guanyar per mèrits propis, com ha fet fins ara, però si no ho aconsegueix hi haurà un altre company d’equip, així és el motociclisme. És més gran, té prou experiència i velocitat per fer la seua carrera esportiva. Jo em centro en la meua”, va afegir Marc.

Àlex, per la seua banda, va defensar que s’ha guanyat la presència a l’equip. “He estat dos vegades campió del món i això em dóna la tranquil·litat de saber que amb treball i sacrifici es pot arribar a tot i aconseguir el que un es proposi. Tinc molta tranquil·litat i estic motivat. Sóc doble campió del món i no estic aquí per casualitat.” Va afegir que “tenir el Marc com a company és el millor exemple per conèixer el més ràpid que pugui la categoria. Tant de bo algun any en el futur pugui dir que el Marc és el meu rival. Aquest any, a aprendre el que pugui del meu company d’equip”, va dir.

Quant a la recuperació després de l’operació a l’espatlla dreta, Marc va lamentar que “aquest hivern ha estat fins i tot més dur que l’anterior. El primer mes de recuperació vaig anar a millor, em costava molt la mobilitat de l’espatlla i amb un nervi danyat, per molt que t’exercitis no aconsegueixes res. Era frustrant veure que m’esforçava i cada cop em costava més moure el braç”. Tot i que va afirmar que es troba “físicament bé”, va reconèixer que l’espatlla li dóna “més guerra del normal”.

El Mundial s’inicia a Qatar la setmana que veD’aquí a una setmana començarà la competició en la qual Marc Márquez defensa el títol. El debut serà el dia 8 de març a Qatar. La primera de les quatre cites estatals serà el 3 de maig al GP d’Espanya de Jerez; i el dia 7 de juny serà el GP de Catalunya a Montmeló; el 4 d’octubre el GP d’Aragó, a Motorland i el dia 15 de novembre, el Gran Premi de la Comunitat Valenciana a Xest.

tracking