FUTBOL PRIMERA CATALANAELS DETALLS

Efectivitat sense brillantor

Un solitari gol d’Adrià de falta directa serveix a l’EFAC per guanyar el cuer a casa || A l’equip lleidatà li va faltar mossegada, però va portar la iniciativa i és a set punts del ‘play-off’ d’ascens

Un jugador de l’EFAC pressiona un rival del Catllar, ahir al Ramon Farrús.

Un jugador de l’EFAC pressiona un rival del Catllar, ahir al Ramon Farrús.CARLES MIRANDA

Sense lluir-s’hi, però amb efectivitat, que al cap i a la fi és el que compta al final de la temporada. Així va ser la victòria que l’EFAC va sumar ahir contra el Catllar, cuer de la categoria i davant del qual va valer un solitari gol, més aviat golàs, d’Adrià de falta directa (1-0). Un triomf que, després de la derrota a Valls, deixa els lleidatans a set punts, encara que amb un partit més, del Santboià, que marca la promoció d’ascens.

Malgrat que el partit va ser tosc i gris, l’EFAC va portar la iniciativa al llarg dels noranta minuts i, només a la recta final, el Catllar va buscar més la porteria defensada per Pau Mora, que ahir debutava aquesta temporada a la Lliga, encara que sense aconseguir desbaratar la consecució de tres punts vitals per als d’Ismael Mariani.

L’EFAC va donar el primer avís abans del minut deu, quan Imaz va enviar la pilota al pal quan ja es cantava el gol al Ramon Farrús. Passada la mitja hora, Adrià va tornar a provar sort en un xut creuat que va sortir per sobre del travesser. Abans del descans, el mateix Adrià seria objecte d’un penal no assenyalat a l’àrea rival. Però a la tercera, el davanter va aconseguir marcar. Va ser de falta directa i ja al segon temps. Un golàs de bandera.

Poc abans havia entrat al camp Chipi, que va ser en gran manera el futbolista que va revolucionar la faceta atacant de l’EFAC i que va contribuir a la victòria. Va fer la passada de la mort a Gaussou en el minut 47 i a Imaz en el 56, però els rematadors no van estar encertats. El mateix Chipi, en el minut 73, va intentar ampliar la diferència en el marcador en una rematada a boca de canó amb assistència de Viladegut.

I poc després, Imaz enviava per segona vegada la pilota al pal. A la recta final, el Catllar va inquietar una mica els lleidatans, especialment a pilota aturada, però la defensa lleidatana va superar aquesta fase de forma solvent. I encara tindria una última ocasió, però Luna no va acabar de trobar porta.

El següent partit de l’EFAC serà diumenge vinent al camp del Martorell, equip que ara ocupa la promoció de descens.

“Volem agafar una bona ratxa per ser a dalt” L’entrenador de l’EFAC, Ismael Mariani, va dir després del matx que “no és dels partits més bons que hem fet, evidentment, però els tres punts són importants perquè veníem de la derrota a Valls”. En aquest sentit, el tècnic va afegir que “l’equip té ganes d’agafar una bona ratxa per intentar estar al més amunt possible” i va deixar clar que “no renunciem a res”.