SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE QATAR

Arenas, primer líder del Mundial

El pilot gironí guanya la prova inaugural de Moto3, mentre que Masià acaba quart després d’una penalització || Remuntada del japonès Nagashima en Moto2 per adjudicar-se la victòria

Albert Arenas celebra la primera victòria per a un pilot català aquesta temporada.

Albert Arenas celebra la primera victòria per a un pilot català aquesta temporada.EFE/EPA/NOUSHAD THEKKAYIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot gironí Albert Arenas (KTM) es va adjudicar ahir el primer triomf del curs en la categoria de Moto3 del Gran Premi de Qatar, prova inaugural del Mundial, a l’imposar-se a John McPhee (Honda) en un ajustat final, mentre que Jaume Masià es va quedar fora del podi al trepitjar la zona verda a l’última volta. Per la seua part, el japonès Tetsuta Nagashima (Kalex) va regnar en Moto2.

Arenas, de 23 anys, va aconseguir el quart triomf de la seua trajectòria i és el primer líder. Al costat d’ell van pujar al podi McPhee, que no va treure profit al rebuf en recta de meta i que va entrar a 53 mil·lèsimes del gironí, i el japonès Ai Ogura (Honda), que va pujar una posició com a conseqüència de la sanció a Masià. El d’Algemesí, que va passar tercer la línia de meta, va trepitjar el verd en una última volta, maniobra penalitzada des de l’any passat amb la pèrdua d’un lloc. A falta de 10 girs per al final, els pilots es van anar agrupant, succeint-se a la primera plaça i tot va arribar ajustat a l’última volta. Darryn Binder (KTM), que havia entrat primer en el penúltim gir, se’n va anar a terra i la lluita va resultar acarnissada. Entre tots ells, Arenas va ser el més intel·ligent i va veure primer la bandera de quadres.

D’altra banda, en la prova de Moto2, el japonès Tetsuta Nagashima (Kalex), que va començar catorzè, va estrenar el seu palmarès de victòries en el Mundial a l’entrar davant dels italians Lorenzo Baldassarri (Kalex) i Enea Bastianini (Kalex).

Tot just arrancar la cita, Luca Marini va arrabassar la posició de privilegi al nord-americà Joe Robert. Des d’aleshores i fins al tram final, el germà de Valentino Rossi es va mantenir ferri al capdavant del grup, davant del nord-americà, Jorge Martín i Bastianini. Tanmateix, el madrileny va caure de la lluita en el tram final, igual que Marini en una inoportuna caiguda a l’última volta. A sis girs per a la bandera de quadres, Roberts va prendre el comandament d’un grup capdavanter de sis pilots en el qual es trobava Jorge Navarro (Speed Up). L’italià Baldassarri (Kalex) i el japonès Tetsuta Nagashima (Kalex) li van donar el relleu i va ser el nipó el que va aconseguir una renda suficient per conquerir el triomf. D’aquesta manera, va acabar una jornada inaugural del Mundial de velocitat molt atípica per l’absència dels pilots de MotoGP, que no van poder entrar al país per les restriccions per l’amenaça del coronavirus. La primera prova per als pilots de la categoria reina està prevista per al 5 d’abril.

tracking