SEGRE

DEPORTES

Desbandada dels estrangers

Sydney Wiese rescindeix contracte amb el Cadí la Seu || Davis, Hundley i McCulloch abandonen el Pardinyes, la xilena Cata Díaz el Vila-sana i l’egipci Lashin i el japonès Taguchi el Borges

Sydney Wiese no vestirà més aquesta temporada la samarreta del Cadí la Seu al rescindir el contracte.

Sydney Wiese no vestirà més aquesta temporada la samarreta del Cadí la Seu al rescindir el contracte.AGUSTÍ PEÑA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La por del contagi per coronavirus ha provocat l’alarma entre els esportistes estrangers que juguen en diferents equips de la província de Lleida, molts dels quals han decidit tornar als seus països d’origen sense data de tornada en el suposat cas que es reprenguessin les competicions.

Els més afectats han estat els equips de bàsquet, en especial el Cadí la Seu i l’Ilerdauto Pardinyes. El club de l’Alt Urgell, que milita a la màxima categoria del bàsquet estatal femení, va anunciar la rescissió de contracte d’un dels seus referents, la nord-americana Sydney Wiese, que va demanar la baixa per recomanació de la WNBA, que al maig comença la pretemporada i tenia el temor de no poder viatjar més endavant si es tancaven les fronteres.

La Lliga nord-americana va recomanar a les jugadores tornar ara per por del tancament de les fronteres

El període de suspensió de la LEB s’allarga fins al 25 de març, quan l’ICG havia de visitar el Gipuzkoa

Wiese ja va viatjar aquest dijous passat a Los Angeles fent escala a Mèxic per tal d’eludir el tancament dels vols europeus amb destinació als Estats Units. En canvi, l’altra nord-americana de l’equip, Tinara Moore, es quedarà fins al final del contracte.

El CB Pardinyes, per la seua banda, perdrà tres jugadors d’una plantilla de deu. Els nord-americans Wendell Davis i Michael Handley van tornar ahir al seu país i el canadenc David McCulloch ho farà dimecres vinent.

L’altre club lleidatà de categoria LEB, l’ICG Força Lleida, no ha tingut, de moment, cap afectació, si bé un dels seus sis estrangers, el nord-americà Steve Santa Ana, es troba des de dimarts al seu país per qüestions personals i té previst tornar aquest dilluns.

El Borges de tenis taula perdrà els seus dos jugadors forans, l’egipci Elsayed Lashin, de l’equip de Superdivisió, i el japonès Ryu Taguchi, del filial, que viatgen avui mateix, i per la seua banda la xilena Cata Díaz, del Patí Vila-sana d’hoquei patins, ja va emprendre ahir el viatge de tornada el seu país. Per la seua part, el francès Nathan Gefflot, del Llista, seguirà a Lleida.

La cancel·lació de totes les competicions esportives i el tancament de les instal·lacions municipals ha obligat els clubs lleidatans a enviar els jugadors i jugadores a casa, encara que amb deures per tal de mantenir en la mesura que sigui possible cert to físic, amb el pensament que les lligues puguin reprendre’s després del període de cancel·lació.

Totes les jugadores del Cadí, a excepció de l’esmentada Sydney Wiese, s’han quedat a la Seu d’Urgell i el cos tècnic ha ideat un pla de treball que han de fer diàriament de forma individual o en grups reduïts. “Se’ls ha recomanat que es quedin i seguir les directrius dels metges als respectius domicilis, on han de seguir un pla de treball per mantenir el to físic”, explicava en aquest sentit ahir l’entrenador, Bernat Canut, que ha cancel·lat els entrenaments d’aquesta setmana i possiblement de la que ve.

Pel que fa al Força Lleida, la majoria dels integrants també s’han quedat a la ciutat, excepte Santa Ana, que és al seu país per qüestions personals, i algun dels nacionals que han optat per tornar amb la família, encara que estan convocats per dimarts vinent.

Si en aquell moment els pavellons continuessin tancats, s’enviarà a cadascun un treball individualitzat. L’Ilerdauto Pardinyes i el Vila-sana, en canvi, han permès que tots els jugadors i jugadores tornessin a les seues ciutats d’origen, tot i que també amb un pla d’entrenament, que també tindran els integrants de la primera plantilla del Lleida Esportiu, que en la seua gran majoria, a excepció dels seus estrangers, han optat per tornar amb la família.

L’entrenador, Molo, que aquest dijous va arribar a la seua Almeria natal, ha planificat amb el seu cos tècnic un exhaustiu pla de treball que inclou exercicis de càrdio, força i estiraments. Els jugadors estan convocats per aquest dimecres vinent al Camp d’Esports, sempre que la Federació Espanyola confirmi la represa de la Lliga per al cap de setmana del 28 i 29 de març, decisió que està previst es prengui entre dilluns o dimarts vinents.

La Federació Espanyola de Bàsquet va comunicar ahir que el període de suspensió s’allarga uns dies més, per la qual cosa la vint-i-setena jornada de la LEB Or, fixada entre el dimarts 24 i el dimecres 25 de març, també ha quedat ajornada. En aquesta jornada, l’ICG Força Lleida havia de rendir visita al Gipuzkoa, colíder de la categoria.

Sydney Wiese no vestirà més aquesta temporada la samarreta del Cadí la Seu al rescindir el contracte.

Sydney Wiese no vestirà més aquesta temporada la samarreta del Cadí la Seu al rescindir el contracte.AGUSTÍ PEÑA

tracking