SEGRE

DEPORTES

El CAR de Sant Cugat tanca les portes per un positiu

Detecten el coronavirus en un dels membres del personal sanitari del centre || S’hi entrenaven esportistes classificats per als Jocs de Tòquio el 2020

Jessica Vall i Mireia Belmonte, que s’entrenen al CAR.

Jessica Vall i Mireia Belmonte, que s’entrenen al CAR.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès ha tancat les portes després que ahir es confirmés que s’havia detectat un positiu per coronavirus a un dels membres del personal sanitari que treballen al centre. La instal·lació esportiva es mantenia oberta gràcies a una excepció de la Generalitat, perquè durant aquests dies poguessin mantenir les rutines d’entrenament esportistes ja classificats per participar en els Jocs Olímpics de Tòquio el 2020 o amb serioses opcions d’aconseguir la classificació.

El tancament del CAR és un seriós contratemps per als esportistes amb bitllet als Jocs o a prop d’aconseguir-ho, ja que anteriorment ja s’havia tancat el CAR de Madrid, primer parcialment i després en la seua totalitat, així com la Residencia Blume, també a Madrid.

Precisament, nadadores amb opcions de medalla al Japó, com Mireia Belmonte o Jessica Vall, havien tornat recentment d’una concentració en altura a Sierra Nevada per poder seguir amb la preparació olímpica més a prop de casa.

També és un contratemps per al nadador de Cervera Ferran Julià, que tindria possibilitats d’aconseguir el passaport olímpic i que el tancament l’ha enxampat a Sierra Nevada, on també ha estat treballant aquests dies. “Anàvem a tornar ara per seguir entrenant-nos i ens n’haurem d’anar a casa”, lamentava ahir, així com les dificultats per entrenar-se que es trobarà a partir d’ara. Ferran és un dels nadadors que resideixen al CAR. Després n’hi ha d’altres, com Paula Juste, que s’hi entrena però que no hi resideix i, periòdicament, es convoca puntualment nadadors del Pla de Seguiment de la Federació Catalana de Natació. Tota aquesta activitat queda ara suspesa.

En el moment del tancament, el CAR allotjava uns seixanta esportistes. És la primera vegada, des de la fundació d’aquest centre el 1987, que el CAR de Sant Cugat s’ha de sotmetre a un tancament total. De moment, com la resta de mesures adoptades, el tancament serà per espai de dos setmanes, encara que tot dependrà de l’evolució de la crisi del coronavirus.

Precisament, aquest divendres, la secretaria general d’Esports i Activitat Física de la Generalitat havia decretat una sèrie de mesures preventives, per la qual cosa passava a ser només operativa per als esportives que havien de participar en els Jocs de Tòquio.

Així, es poden disfrutar en streaming els tres capítols al següent enllaç: https://kilianjornet.cat/en/blog/summitsathome.

Va afegir que demà dilluns “es

realitzaran les proves a la resta d’integrants de l’equip i lògicament se suspenen els entrenaments fins a conèixer-ne el resultat”.

tracking