SEGRE

DEPORTES

Frenada al bitllet olímpic

La Federació Espanyola de Piragüisme ajorna els dos selectius per anar a Tòquio 2020 || El de K4 500, plaça a què opta Saúl Craviotto, i la de C1 eslàlom per la qual pugna Núria Vilarrubla

Núria Vilarrubla és l’única lleidatana que aspira a la plaça olímpica en eslàlom.

Núria Vilarrubla és l’única lleidatana que aspira a la plaça olímpica en eslàlom.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els piragüistes espanyols que opten a competir als Jocs Olímpics de Tòquio d’aquest estiu, entre els quals els lleidatans Saúl Craviotto i Núria Vilarrubla, han vist frenades les seues aspiracions per culpa del Covid-19, que ha obligat la Federació Espanyola a ajornar els selectius programats per a les pròximes setmanes, el d’aigües tranquil·les, que començava aquest dimecres a Sevilla, i el d’eslàlom, programat per al 4 i 5 d’abril a Londres.

L’equip estatal d’aigües braves, que dirigeix el també lleidatà Guillermo-Díez Canedo, ja es trobava al canal londinenc de Lee Valley preparant la competició, tot i que ahir es va prendre la decisió de tornar arran de la situació que es viu a Espanya pel coronavirus.

L’equip estatal d’eslàlom, amb Díez-Canedo i Vilarrubla, va tornar ahir per la situació del Covid-19

La Federació va comunicar ahir als palistes que es cancel·laven totes les proves del mes d’abril

“Hem estat valorant aquests dies si quedar-nos a Londres per assegurar que poguéssim fer el test, però atesa la greu situació que hi ha, hem optat per tornar a casa. Si podem tornar per fer el selectiu, tornarem, i si no, buscarem solucions, però la prioritat ara és que cadascú estigui amb la seua família”, va apuntar Díez-Canedo, que va destacar l’enteresa dels seus palistes.

“M’impressiona la maduresa que tenen aquests palistes perquè la situació no és fàcil de portar. No hi ha nerviosisme, però sí que estan una mica decebuts perquè han invertit molt temps i esforç a aconseguir uns objectius que ara queden en l’aire. Aquesta incertesa de si tindran l’oportunitat de lluitar per una plaça olímpica és el més dur de tot, però continuen donant-ho tot i això és encomiable”, va afegir.

Per la seua banda, Núria Vilarrubla, que es juga el bitllet per a Tòquio en C1 amb la basca Klara Olazabal, s’ho pren amb resignació. “Hem de seguir totes les indicacions i continuar amb la preparació. Ens trobem en un estat d’excepció complex i no podem mirar pels nostres interessos particulars, sinó tenir la màxima tranquil·litat i intentar ajudar la gent del nostre voltant. La nostra situació esportiva queda a un segon pla, perquè el que prima ara és la salut”, va assenyalar la urgellenca, que no va dubtar a reconèixer que l’ajornament del selectiu “és un cop dur, però hem de confiar que quan tinguem la possibilitat de competir, tot el treball fet fins ara serà important”. Saúl Craviotto, que aspira a ser en els seus quarts Jocs, lamentava ahir que “per cinc dies ens han destrossat tota la preparació del K4”, però entén i aplaudeix la mesura perquè “es tracta de fer un bé comú i pensant en la salut, que sempre és el primer”. La quàdruple medallista olímpica, que opta tant al K1 com al K4 500, va reconèixer que “ara mateix estem perduts perquè no sabem quan es podrà fer. Hem fet una planificació i posada al punt per arribar bé ara, d’aquí a quinze dies estaré fatal”, va apuntar, per afegir: “El que no pot ser és fer el selectiu el mes de juny o juliol i tenir només tres o quatre setmanes per preparar el K4, perquè requereix molts mesos d’entrenament. Fent-ho al març ja em semblava que arribàvem tardíssim.”

Saúl, que ja no pot entrenar-se al pantà de Trasona, seguirà la preparació a casa amb un simulador. “He d’entrenar-me diàriament, així que aniré fent quilòmetres com una bèstia. No és l’ideal, però és el que hi ha”, va dir resignat.

Lleida havia d’acollir dos Estatals i tres Copes d’Espanya Abans que la Federació Espanyola de Piragüisme decretés la suspensió temporal de totes les competicions fins al 29 de març, que finalment s’allargarà fins al 30 d’abril, la província de Lleida tenia previst acollir aquest any dos Campionats d’Espanya i tres Copes estatals de les diferents modalitats, a més de la Copa del Món de descens esprint concedida l’any passat a la Seu d’Urgell.

Núria Vilarrubla és l’única lleidatana que aspira a la plaça olímpica en eslàlom.

Núria Vilarrubla és l’única lleidatana que aspira a la plaça olímpica en eslàlom.

tracking