SEGRE

DEPORTES

Jugadores de l'AEM: "Ens entrenem a casa"

Les jugadores de l’AEM Noèlia García, d’Igualada; Inés Faddi, de Saragossa i la japonesa Hisui Haza, estan confinades a Lleida || “Volíem sortir a córrer, però amb l’alarma no ho fem”

Noèlia, Inés i Hisui, ahir al domicili que comparteixen a Lleida i on esperen que acabi el confinament.

Noèlia, Inés i Hisui, ahir al domicili que comparteixen a Lleida i on esperen que acabi el confinament.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’AEM femení, que està vivint una temporada històrica amb l’estrena a la Segona divisió, és un més dels equips que han vist frenada l’activitat esportiva, com a conseqüència de l’estat d’alarma que ha provocat la crisi del coronavirus. Les futbolistes de l’equip passen aquests dies confinades als seus domicilis, però no totes les jugadores són de Lleida i tres d’elles, la saragossana Inés Faddi, Noèlia García, que és d’Igualada, una de les zones més afectades de Catalunya, i la japonesa Hisui Haza, han decidit quedar-se al pis que comparteixen a Lleida i no tornar als seus domicilis.

“Al principi se’ns feia monòton ser a casa, però ara no parem de fer coses. Ens hem comprat un puzle, mirem sèries de televisió, comentem coses entre nosaltres, estudiem i, sobretot, fem exercici.” Així explica Inés Faddi, centrecampista blava, els primers dies de confinament.

Expliquen que “al principi se’ns feia monòton, però ara no parem de fer activitats i mirar sèries” El cos tècnic ha preparat taules d’exercicis que les jugadores segueixen a casa

De cara a aquests dies, el cos tècnic que encapçala Roger Lamesa ha preparat unes taules

d’exercicis que han de seguir tota la plantilla per poder mantenir, en la mesura que sigui possible, la forma física. La psicòloga de l’equip fins i tot els ha preparat uns exercicis de meditació. “La idea era sortir una mica a córrer, però ara amb l’estat d’alarma no sortirem i en lloc d’això farem abdominals i exercicis de força i que no requereixen material per poder fer-se a casa”, explica Noèlia. La portera de l’equip blau afegeix que “hem de mantenir-nos en forma, perquè no sabem quant temps es pot allargar aquesta situació”.

Noèlia, que és d’Igualada, població que segueix confinada per un brot del virus, explica la seua preocupació per aquest fet. “És complicat per a mi perquè hi tinc família i amics, i encara que estem en contacte permanent, espero que això acabi com més aviat millor.”

En aquest sentit, comenta que la seua intenció inicial era passar aquests dies a casa, però finalment va prendre la decisió de quedar-se a Lleida “per seguretat”.

Aquesta mateixa raó, la de la seguretat, també ha portat l’altra companya d’equip i de pis a quedar-se a la capital del Segrià. Hisui Haza viu a 10.000 quilòmetres de la seua família, al Japó. Inés, per la seua banda, assegura que “m’agradaria anar-me’n a Saragossa, però al final s’ha de fer el que és millor per a tothom”. Les tres jugadores de l’AEM podran sortir avui una mica de la rutina que obliga aquesta situació de confinament: Hisui compleix vint-i-quatre anys

Una temporada històrica parada pel coronavirus L’AEM hauria d’haver jugat dissabte passat al camp de l’Osasuna, a Tajonar, un nou partit de Lliga, però la suspensió temporal de les competicions esportives ho va impedir. La Lliga de Segona divisió ha quedat en suspens a falta de dotze jornades per a la finalització, i l’AEM, en aquesta situació, és setè amb 35 punts, els mateixos que el Seagull, sisè, tres per sobre del Saragossa i a sis punts del cinquè, l’Alabès.

tracking