SEGRE

DEPORTES

El Barça valora aplicar un ERTO a equip i personal

Els salaris dels jugadors són un 70% del pressupost de 1.000 milions

Josep Maria Bartomeu, en imatge d’arxiu, es va reunir ahir amb els directius per videoconferència.

Josep Maria Bartomeu, en imatge d’arxiu, es va reunir ahir amb els directius per videoconferència.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona hauria pagat un milió d’euros per assegurar-se la primera opció sobre el brasiler Gustavo Maia, davanter del Sao Paulo FC, i podria fitxar aquest jove talent per uns altres 4 milions d’euros el pròxim estiu. Segons publica ESPN Brasil, després de parlar amb el director de futbol del Sao Paulo, Alexandre Passaro, el Barça hauria acordat pagar aquest milió d’euros per lligar l’atacant del filial del club paulista i l’aconseguiria per un import de 5 milions si en desemborsés 4 més a finals de juny.

belgrad

La interrupció de la competició pot provocar pèrdues de més de mil milions d’euros

El serbi Borislav Stankovic, antic secretari general de la FIBA i considerat una de les figures més influents en la història del bàsquet europeu, va morir ahir als 94 anys a la seua casa de Belgrad. Stankovic va ser un dels fundadors de l’escola iugoslava de bàsquet que va dominar l’escena europea i mundial.

tampa bay

Els Tampa Bay Buccaneers van fer oficial ahir el fitxatge de l’estel·lar quarterback Tom Brady, “un demostrat campió i guanyador” que ha firmat un contracte per diversos anys i amb el qual la franquícia espera fer el salt per aspirar a la Super Bowl.

Iekaterinburg

Tres Grans Mestres (el rus Ian Nepomniachtxi, el francès Maxime Vachier-Lagrave i el xinès Wang Hao) estan empatats al capdavant en el Torneig de Candidats al títol mundial d’escacs que es disputa a Rússia.

El FC Barcelona valora reduir els salaris dels jugadors en aquest període d’emergència i la setmana que ve decidirà si aplica un ERTO. L’entitat blaugrana va tractar aquest tema, principalment, en la reunió telemàtica que la junta directiva va fer ahir. Encara que el Barça ha comentat que és l’entitat esportiva que més diners ingressa del món –per a aquest exercici s’havia programat un pressupost de 1.000 milions d’euros–, l’aturada provocada pel coronavirus podria tenir conseqüències greus en l’economia del club. El fet que la competició estigui paralitzada ha motivat que la junta de Josep Maria Bartomeu hagi hagut de moure fitxa.

Els sous dels jugadors de la primera plantilla representen el 70% de les despeses de l’entitat, de manera que el Barça afronta un escenari més que complicat. Si la temporada no finalitza amb normalitat –una cosa que ara per ara no es pot garantir– el club podria quedar-se sense recursos per assumir les nòmines dels seus futbolistes.

Bartomeu busca la complicitat de l’Associació Europea de Clubs (ECA) i de la UEFA per buscar una resposta conjunta. LaLiga encara no ha dit res sobre això. El Barça, en un comunicat, es va limitar a dir ahir després de la reunió de la junta que la crisi del coronavirus “té un impacte molt negatiu en tota la indústria del futbol i de l’esport en general”, fet pel qual “el club té l’obligació d’estar a punt per afrontar tots els escenaris possibles”.

La Sèrie A italiana reduirà el sou dels futbolistes La Lliga de la Sèrie A italiana sospesa les mesures a prendre per contenir l’impacte econòmic causat per la interrupció del torneig i, entre aquestes, una reducció del sou dels futbolistes.

tracking