SEGRE

DEPORTES

“És la decisió correcta, no estem per a festes”

Esportistes, federacions i comitès olímpics, d’acord amb l’ajornament

Els cèrcols olímpics llueixen de nit a la badia de Tòquio.

Els cèrcols olímpics llueixen de nit a la badia de Tòquio.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si dilluns el tetramedallista i doble or olímpic Saúl Craviotto considerava que ajornar els Jocs de Tòquio era el més assenyat, ahir quan es va fer oficial l’ajornament va dir que és una decisió “correcta”, una cosa que l’extramotiva per continuar entrenant-se amb més ganes i “més podent ser l’abanderat” de la delegació espanyola.

Esportistes i federacions de tot el món van manifestar ahir el seu alleujament al conèixer que, finalment, el COI accedia a cancel·lar els Jocs aquest estiu. El triatleta espanyol Fernando Alarza, que havia liderat a les xarxes socials un moviment de rebuig de la celebració dels Jocs aquest any, manifestava ahir que “els Jocs són una gran festa de tot el planeta, i el planeta ara no està per a festes”. L’atleta Jesús Ángel García Bragado, que pot convertir-se en l’esportista amb més participacions olímpiques (8), va assegurar que manté la intenció de disputar els seus últims Jocs a Tòquio, malgrat que el 2021 tindrà 51 anys. “Vull complir el meu somni de retirar-me a Tòquio. L’ajornament no canviarà la meua decisió.”

Craviotto o García Bragado, que pot batre el rècord de participacions amb 8, volen acudir a la cita

La paralímpica Teresa Perales, la major medallista en els Jocs de la història amb 26 metalls; la nadadora Mireia Belmonte (4 medalles olímpiques, una d’or); l’halterofilista Lydia Valentín (triple medallista olímpica), i els Comitès Olímpic i Paralímpic Espanyol van considerar la decisió “encertada i adequada”. El president del COE, Alejandro Blanco, que va ser dels primers a demanar l’ajornament, va assenyalar que “era injust no ajornar-los perquè els nostres esportistes hi haurien competit en desigualtat”. Els comitès olímpics de països amb molt pes internacional com els EUA i Alemanya havien pressionat, poc abans de l’anunci del COI, perquè s’ajornés la cita de Tòquio. També la FIFA va donar la benvinguda i es va mostrar a favor de la decisió del COI.

tracking