SEGRE

DEPORTES

El Mundial de MotoGP es retarda a l'ajornar-se Jerez

La FIM i Dorna ho van anunciar ahir sense revelar quan es podrà celebrar

La prova andalusa, que l’any passat va guanyar Marc Márquez, encara no té data per disputar-se.

La prova andalusa, que l’any passat va guanyar Marc Márquez, encara no té data per disputar-se.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gran Premi d’Espanya a Jerez, cita que després de les anul·lacions anteriors havia d’obrir el calendari 2020 del Mundial de Motociclisme, va ser ajornat ahir sense nova data prevista a causa de la pandèmia del coronavirus. “FIM, IRTA i Dorna Sports lamenten anunciar l’ajornament del Gran Premi Red Bull d’Espanya, que s’havia de celebrar al Circuit de Jerez-Ángel Nieto de l’1 al 3 de maig. L’actual brot de coronavirus ha obligat a reprogramar l’esdeveniment”, van comunicar ahir els organitzadors del Mundial.

A més, ja que aquesta pandèmia “es manté en constant evolució”, no confirmen una nova data de celebració, i no ho faran fins que s’aclareixi quan serà possible celebrar la cita. “Tan aviat com estigui disponible, es publicarà un calendari revisat”, van afegir.

És el pròxim GP després d’anul·lar-se Qatar i ajornar-se Tailàndia, l’Argentina, els EUA i Jerez

De moment, el Covid-19 ja va impedir l’estrena de la categoria reina de MotoGP al GP de Qatar, el 8 de març, malgrat que sí que van córrer les categories de Moto2 i Moto3, que estaven ja a Losail per un entrenament oficial de pretemporada. A partir d’allà, tot han estat ajornaments de les següents cites, com les de Tailàndia, l’Argentina i els Estats Units, que sí que s’han mogut de data per encaixar-les en un calendari més atapeït, però amb la idea per part de Dorna de completar el Mundial sencer en aquest 2020. La carrera de Buriram s’havia passat a l’octubre, i les d’Austin i Termas de Río Hondo al novembre, cosa que va provocar que el GP de la Comunitat Valenciana, últim de la temporada, es desplacés a finals de novembre.

Ara mateix, ja que el GP d’Espanya havia de ser la nova cita inaugural del campionat i s’ha ajornat, la primera carrera seria el Gran Premi de França, en l’històric traçat de Le Mans, previst per al 17 de maig. També es posposa la primera carrera de la Copa del Món de motos elèctriques prevista per a les mateixes dates.

tracking