SEGRE

TENIS INTERNACIONAL

La perla sorgida del fred

L’andorrana Victoria Jiménez Kasintseva ja ha debutat en un torneig professional i després de guanyar al febrer l’Open d’Austràlia júnior || Amb 12 anys es va endur el Roland Garros sub-13

La jugadora andorrana Victoria Jiménez Kasintseva, amb el trofeu de l’Open d’Austràlia júnior.

La jugadora andorrana Victoria Jiménez Kasintseva, amb el trofeu de l’Open d’Austràlia júnior.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

D’un país com Andorra, on regnen els esports d’hivern i que el 2018 va tenir cinc esportistes en els Jocs Olímpics d’Hivern de Pyeongchang, a Corea del Sud, ha sorgit una de les perles del tenis femení mundial i que ha demostrat tenir arguments per guanyar-se un lloc en el tenis professional. Victoria Jiménez Kasintseva (9-8-2005), filla de l’extenista professional andorrà Joan Jiménez Guerra es va proclamar el passat 1 de febrer campiona de l’Open d’Austràlia júnior, al derrotar a la final la polonesa Weronika Baszak per 5-7, 6-2 i 6-2. Però no era aquest el seu primer gran triomf, ja que el 2018 va guanyar el Roland Garros sub-13 i el Comte de Godó sub-14 i el passat 2019 es va imposar en el Torneig Mútua de Madrid sub-16. Ha guanyat, a més, 7 tornejos ITF.

A aquesta perla sorgida del fred del país pirinenc, el tenis li ve de sèrie. És en el seu ADN. “El meu avi i el meu oncle van jugar a tenis i el meu pare va ser professional. Ell em va donar una raqueta i allà vaig descobrir aquest esport, que m’ha agradat sempre”, explica la Victòria des de Sitges, on passa el confinament pel coronavirus. “Ara no m’entreno, així que estudio i faig exercicis físics”, afegeix. “Vaig agafar la meua primera raqueta als 3 anys i vaig començar a entrenar-me als 5, encara que a nivell ja més professional va ser als 12.”Fa un parell de setmanes ja va debutar en un torneig professional, el d’Amiens, a França, on va perdre en primera ronda davant de la tenista italiana Federica Di Sarra, número 440 de la WTA i cap de sèrie número 6 (6-3 i 6-2). “No vaig tenir el meu millor dia, però vaig aprendre’n molt”, assenyala la jove, que estudia tercer d’ESO.

L’aturada pel coronavirus l’ha agafat a Sitges, on s’entrena i estudia tercer d’ESO

L’obligada aturada ha trencat la seua planificació per a aquesta temporada. “Aquest any tenia planificat participar en bastants tornejos. Fa ràbia no poder jugar perquè en tenia moltes ganes, però també m’anirà bé per descansar, desconnectar una mica, estar en família i avançar en els estudis”, explica.

Sobre la seua experiència a l’Open d’Austràlia júnior, va explicar que “a mesura que anava passant rondes agafava més confiança, això sempre és així. Vaig tenir bastants partits durs però amb la confiança que tenia la veritat és que em vaig superar a mi mateixa”, comenta. Admet que a la final ella no era la favorita, malgrat que era la cap de sèrie número 9 i la rival, la polonesa Weronika Baszak, no estava entre les favorites. “Era més gran que jo i havia superat durant el torneig partits davant de rivals complicades. De fet, ja estava superorgullosa d’haver arribat a la final. Vaig lluitar cada punt i vaig aconseguir l’última confiança que necessitava per guanyar.” Després del partit assenyala que “vaig sentir molta felicitat en aquell moment. No m’ho creia. Va ser una sensació inoblidable diferent de totes i un moment molt especial. No em creia el que acabava de fer a Austràlia”, confessa. Després de guanyar tornejos en diferents superfícies, explica que “la superfície que més m’agrada és la terra, però les veritat és que em sento còmoda en totes”.

El títol aconseguit a l’Open d’Austràcia júnior li ha obert les portes al torneig professional que està previst per al proper any 2021, ja que l’organització ha concedit a Victoria Jiménez una plaça wild card. Als seus 14 anys, la tenista andorrana, que parla cinc idiomes –català, castellà, francès, anglès i rus–, ocupa actualment el número u del rànquing de la ITF, la Federació Internacional de Tenis, amb què és la millor jugadora júnior. “Encara no tinc rànquing a la WTA, perquè per a això has d’haver participat almenys en tres tornejos professionals i jo tan sols he competit en un”, explica la jove jugadora. El seu pare, Joan Jiménez, va assolir el 1999 la seua millor posició en el rànquing ATP, el lloc 505.

Només és un any menor que la nord-americana Coco Gauff, la sensació dels últims mesos, encara que no vol comparar-se amb ella. “De Coco Gauff només n’hi ha una. És una jugadora increïble”, explica. “Qui m’inspira és Rafa Nadal”, destaca.

La jugadora andorrana Victoria Jiménez Kasintseva, amb el trofeu de l’Open d’Austràlia júnior.

La jugadora andorrana Victoria Jiménez Kasintseva, amb el trofeu de l’Open d’Austràlia júnior.EFE

tracking