SEGRE

DEPORTES

Espanyol i Atlètic, primers ERTO de la Lliga

La mesura al club blanc-i-blau també afecta el femení, filial i juvenils

Jugadors del primer equip de l’Espanyol durant el partit de Lliga disputat davant l’Eibar.

Jugadors del primer equip de l’Espanyol durant el partit de Lliga disputat davant l’Eibar.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Espanyol es va convertir ahir en el primer club de la Lliga a presentar un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO), mentre que l’Atlètic de Madrid va anunciar la mateixa mesura per garantir “supervivència”. En el cas de l’entitat blanc-i-blava suposa una reducció de jornada del 70%, que afecta els jugadors, tècnics i preparadors físics de les primeres plantilles masculina i femenina, el filial i els dos equips juvenils. Segons l’Espanyol, la mesura s’ha pres “de manera unilateral per motius d’urgència i responsabilitat envers l’entitat i tots els seus integrants”. Els futbolistes del primer equip van mostrar el seu compromís, “apel·lant a la responsabilitat i col·locant al davant de tot, el futur de l’entitat”, va assenyalar el club. “Es contempla que els afectats mantinguin certa activitat física amb plans d’entrenament individuals, mentre no es pugui reprendre la competició”, va afegir. A més, l’Espanyol va informar ahir que posa l’RCDE Stadium i la Ciutat Esportiva a disposició de la Generalitat per fer front a les seues necessitats sanitàries i logístiques.

Per la seua banda, l’Atlètic de Madrid va anunciar que prendrà la mateixa mesura amb els seus treballadors, jugadors i tècnics. “Estem treballant per minimitzar l’impacte i limitar-lo a l’imprescindible, perquè quan torni la Lliga tot torni a funcionar. Són decisions difícils, però la responsabilitat de salvaguardar el futur de l’Atlètic ens hi obliga”, va assenyalar ahir el conseller delegat Miguel Ángel Gil Marín.

Wu Lei ha rebut l’alta mèdica i els cinc jugadors de l’Espanyol que havien donat positiu són als seus domicilis, excepte un membre del cos tècnic, que continua sota tractament com el sisè afectat del primer equip. D’altra banda, Paulo Dybala, jugador de la Juve, va manifestar respecte a la malaltia que “quan intentava caminar sentia una gran pesadesa, per fortuna em passava a mi, per a la meua nòvia Oriana les coses han estat millors”, va manifestar el davanter argentí, que va confirmar la millora. “Estic bé, però he tingut símptomes forts. Ara puc moure’m, caminar i entrenar-me”, va afegir.

El mercat del futbol està paralitzat per l’emergència sanitària i pendent d’una data: el 30 de juny. “En aquest moment, tots els agents que intervenim en el futbol tenim una prioritat, i no és el futbol”, va sentenciar el president de l’Associació Espanyola d’Agents de Futbolistes, Pedro Bravo. “Ens hem centrat més en les notícies de la pandèmia que en altres coses”, coincideix el director general de l’àrea de futbol de l’agència YouFirst, Álvaro Torres. Tots dos assenyalen que molts futbolistes s’han bolcat amb l’emergència, com és el cas de Vaclik i Gerard Moreno, entre d’altres.

La Federació Catalana de Futbol (FCF) també va anunciar ahir un ERTO a causa del cessament de l’activitat esportiva, que afecta els treballadors de l’estructura federativa. “L’expedient afecta les 14 delegacions i comporta la suspensió del contracte de treball de 169 treballadors, així com la reducció de jornada al 25 per cent d’un total de disset treballadors, amb la finalitat de mantenir uns serveis mínims d’atenció al públic”, va assenyalar l’organisme regulador del futbol català. A més, l’FCF ha decidit suspendre tots els pagaments a professionals externs i als proveïdors no essencials fins que es recuperi la situació de normalitat. Totes aquestes mesures són de “caràcter temporal” mentre perduri l’estat d’alarma i s’han adoptat, segons l’ens federatiu, seguint criteris de proporcionalitat i d’igualtat amb l’objectiu de garantir la viabilitat de l’FCF davant de la “caiguda d’ingressos” derivada de la paràlisi del futbol. “L’FCF manifesta la voluntat de tornar a reprendre l’activitat habitual tan aviat com les autoritats ho permetin i desitja a tots els afiliats que hagin estat encomanats pel Covid-19 una molt ràpida recuperació”, va assenyalar la Federació.

D’altra banda, cinc dels clubs catalans de Segona B ja han presentat un ERTO després de la interrupció de l’activitat esportiva. Nàstic de Tarragona, Olot, Llagostera, Prat i Cornellà han estat els primers a prendre aquesta mesura, a l’espera de la decisió de Lleida Esportiu, Badalona i Sabadell, i sense comptar els filials del Barça i Espanyol. “És la manera de garantir la viabilitat del club, perquè ens permet reduir despeses”, va assenyalar ahir el president del Cornellà, Àlex Talavera.

Mirotic accepta la rebaixa salarial al Barça de bàsquet Nikola Mirotic, el jugador més ben pagat del Barça de bàsquet, va admetre ahir haver acceptat la rebaixa de sou que ha proposat el club. El jugador blaugrana va aclarir que la seua posició no es deu a cap pressió externa, ni per haver parlat amb el president del club, Josep Maria Bartomeu. “En cap moment no he parlat amb el president sobre el tema i a mi ningú m’ha pressionat gens perquè l’accepti. Ha estat la meua pròpia decisió de donar suport al club en aquest moment.” Per la seua banda, jugadors com Álex Abrines i Pau Ribas van mostrar desgrat per algunes informacions sobre la reducció de sous. “Aquí no són benvingudes les filtracions ni manipulacions que pretenen trencar vestidors! Estem junts en això durant aquests moments complicats per a tothom!”, va assenyalar Ribas. La secció de bàsquet compta amb un pressupost de 41,5 milions d’euros, amb uns ingressos de 9,2 milions i amb un dèficit al tancament de l’exercici de 32,3 milions. La massa salarial de primer equip de bàsquet frega els 28 milions d’euros i és gairebé quatre vegades més gran que el de la secció d’handbol, just al darrere.

tracking