SEGRE

DEPORTES

L'Inef Lleida Rugby buscarà jugadores en edat escolar

La lleidatana Irela Arbonés col·labora en el pla estatal femení per a aquest esport

Irela Arbonés, tercera per la dreta, durant la reunió de promotores del rugbi femení.

Irela Arbonés, tercera per la dreta, durant la reunió de promotores del rugbi femení.FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE RUGBY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Irela Arbonés, jugadora i entrenadora de l’Inef Lleida Rugby Club, és una de les deu elegides per la Federació Espanyola d’aquest esport per al projecte Dones en rugbi, una campanya que recolza el Consell Superior d’Esports (CSD) a quatre anys vista amb què es pretén augmentar la participació i l’interès, tant d’aficionats com d’inversors, en el rugbi femení. Actualment només hi ha 2.573 dones federades que practiquen rugbi a Espanya, mentre que el nombre d’homes és de 23.319. “Cal donar suport al rugbi femení i cal fer-ho des de la base”, explica Irela Arbonés, que juga des de fa 21 anys i que, a més de formar part del sènior femení de l’Inef Lleida RC, exerceix d’entrenadora al costat de Vanesa Piulats de l’equip sub-14 del club.

Des de l’Inef Lleida RC ja estaven promocionant l’esport de la pilota ovalada en l’àmbit dels instituts, tant en nois com en noies, però a partir d’ara la campanya s’estendrà també entre els centres de d’Educació Primària. Aquest curs, de fet, ja es va contactar amb les escoles Jaume Miret de Soses, Parc del Saladar d’Alcarràs, i Francesco Tonucci i Parc de l’Aigua de Lleida.

Una altra de les campanyes promocionals que han fet des de l’únic club lleidatà que practica el rugbi, és la de Porta una amiga –com ja va informar aquest diari–, que ha reportat al club cinc noves jugadores aquest curs entre les categories sub-14 i sub-18. “En necessitem moltes més perquè puguin jugar entre elles. Fins a sub-16 els equips són mixtos, però falta cobrir els esglaons de dones en totes les categories”, explica Arbonés, a la qual ajuden la coordinadora de l’escola de la secció de rugbi del club, Anna Delshorts, així com també la jugadora Alba Ribes.

tracking