SEGRE

DEPORTES

Rebaixa salarial del 70%

Messi confirma l’acord de la plantilla amb l’ERTO del Barça i anuncia una aportació perquè els empleats cobrin tot el sou || Critica la directiva per posar-los “sota la lupa”

Leo Messi celebra un gol durant un partit d’aquesta temporada.

Leo Messi celebra un gol durant un partit d’aquesta temporada.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El capità del FC Barcelona, Leo Messi, va comunicar ahir que els jugadors han acceptat una rebaixa del sou del 70% mentre hi hagi Estat d’Alarma pel coronavirus i que, a més, faran una aportació perquè els empleats del club continuïn cobrant el cent per cent del salari. També va mostrar malestar amb la directiva perquè “des de dins del club” se’ls hagi col·locat “sota la lupa” a l’insinuar que posaven traves quan la demora en aquesta mesura era per trobar “la fórmula per ajudar el club i els treballadors”.

“Per la nostra part, ha arribat el moment d’anunciar que, al marge de la rebaixa d’un 70 per cent del nostre sou durant l’Estat d’Alarma, farem unes aportacions també perquè els empleats del club puguin cobrar el cent per cent del sou mentre duri aquesta situació”, va anunciar Leo Messi a les xarxes socials, en un comunicat que va ser repetit per la resta de jugadors. A més d’acceptar l’ERTO del club, la plantilla contribuirà que els empleats cobrin la totalitat del sou, gest que va agrair posteriorment en un altre comunicat el Comitè d’Empresa. “Si no hem parlat fins ara ha estat perquè el prioritari per a nosaltres era trobar solucions que fossin reals per ajudar el club, però també els que més perjudicats es veurien davant d’aquesta situació”, va afegir Messi.

Bartomeu va quantificar en 14 milions l’estalvi a la primera plantilla i 2 més per cada equip afectat

Per això es va mostrar molest amb els que, “des de dins del club”, han insinuat que els jugadors del primer equip de futbol no acceptarien la baixada del sou o que posaven traves per a l’acord. “No deixa de sorprendre’ns que des de dins del club hi hagués qui provés de posar-nos sota la lupa i intentés sumar-nos pressió per fer una cosa que nosaltres sempre hem tingut clar que faríem”.

“Abans de res, volem aclarir que la nostra voluntat sempre ha estat aplicar una baixada del sou que percebem”, va insistir. També va enviar un missatge d’ànim i d’esperança als barcelonistes. “Molt aviat sortirem d’això i ho farem tots junts”, va augurar.

El club, per la seua banda, va publicar un altre comunicat en què agraïa la col·laboració dels jugadors i en el qual explicava que s’havia arribat a un acord amb totes les seccions professionals, encara que en el cas de la plantilla de bàsquet hi ha hagut jugadors que no hi han estat d’acord.

Per la seua part, el president, Josep Maria Bartomeu, en una entrevista a Sport, va elogiar Leo Messi i va dir que “des del primer moment, Messi em va dir que s’ha de fer això. És un gest que demostra el seu compromís amb el club”.

En relació amb el malestar que va expressar amb la junta, Bartomeu es va justificar: “Potser s’ha molestat per coses que han dit gent de dins i de fora del club que no tenen tota la informació. Però les negociacions les portem només Òscar Grau i jo i nosaltres no hem dit res”.

En aquest sentit, va quantificar en catorze milions d’euros la rebaixa que això suposa per al club, a més de 2 milions per cadascun dels altres equips afectats.

tracking