SEGRE

DEPORTES

Curs 'online' per a tècnics

El lleidatà Txema del Rosal és el responsable de formació de la Catalana d’handbol que el posa en marxa || Projecte d’un any que s’estrena ara

Txema del Rosal ahir al costat de l’ordinador treballant en els continguts de la plataforma de formació.

Txema del Rosal ahir al costat de l’ordinador treballant en els continguts de la plataforma de formació.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Catalana d’Handbol ha organitzat uns cursos d’entrenador online de diferents nivells que començaran durant aquests dies de confinament en què destaca el del nivell zero o de premonitor, que és únic a Espanya i al qual poden inscriure’s aspirants a partir dels 14 anys, segons va explicar el responsable de formació de la federació, el lleidatà Txema del Rosal.

Del Rosal, al costat del director tècnic federatiu Pau Campos, treballava en el projecte de la plataforma online per dur a terme aquests cursos des de fa un any, però serà ara aprofitant la crisi del coronavirus quan es durà a terme. “Just acabàvem de desenvolupar la plataforma que ens va encarregar el president [Jaume Fort] quan s’ha produït aquesta situació. I estrenarem el nivell zero per a minihandbol, que no existia”, va explicar el tècnic lleidatà.

Hi haurà un curs de nivell zero per a joves i gratis per a noies a fi que hi hagi més entrenadores

Aquest nivell zero va dirigit a joves que desitgin iniciar-se en la faceta d’entrenador i el preu de la inscripció és de 10 euros per als petits i gratis per a les noies que pertanyin als clubs que s’han adherit al Pla d’Igualtat impulsat per la Federació Catalana. “Tenim un important dèficit de dones entrenadores i volem incentivar-les perquè s’hi animin”, va indicar Txema del Rosal.

La inscripció està sent tot un èxit ja que hi ha 174 apuntats, dels quals 99 són noies, en aquest curs que tanca les inscripcions aquest diumenge i que té previst començar dilluns vinent 6 d’abril.

Del Rosal també va explicar que en els altres nivells d’entrenador (1 equival a monitor, 2 és títol territorial i 3 és títol nacional) hi haurà un descompte per a les dones en el de monitor. Pel que fa al curs de nivell territorial, el lleidatà va assenyalar que ja compten amb 122 inscrits i va destacar que el professorat serà d’autèntic luxe. “Hem tingut la sort, gràcies a aquesta aturada, de les competicions que imparteixin les classes els entrenadors del Barça, Xavi Pascual i Ferran Barbeito, el preparador físic Roger Font, i els tècnics del Granollers, Antonio Rama i David Ginesta. És tot un luxe”, va subratllar Del Rosal.

Aquest curs territorial online de nivell 2 acaba el període d’inscripcions demà divendres i començarà a impartir-se aquest dissabte dia 4 d’abril.

tracking