SEGRE

DEPORTES

Pretemporada confinada de 15 dies abans de reiniciar la Lliga

Un protocol preveu aïllar les plantilles, entrenaments esglaonats i un test abans dels partits

La plantilla del Barça, durant un entrenament previ a un partit de la Lliga de Campions.

La plantilla del Barça, durant un entrenament previ a un partit de la Lliga de Campions.FABIO SASSO /ZUMA WIRE/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Lliga ha elaborat un dossier per als clubs amb el protocol que s’ha de seguir abans de tornar a l’activitat amb els entrenaments i la competició, que encara no té una data de reinici. Aquest Protocol d’actuació ideat per LaLiga consta de dinou pàgines en les quals es recomana un mínim de dos setmanes de preparació abans de jugar, així com que la plantilla es mantingui aïllada al seu lloc de concentració o a les instal·lacions esportives, on només podrà accedir el personal autoritzat.

De fet, a l’esborrany del document de LaLiga es distingeixen nivells entre el personal, de “protecció alta i protecció mitjana”, i tots hauran d’anar acreditats. A més, se sotmetrà al test del coronavirus tota la plantilla i les persones que convisquin amb els jugadors i cos tècnic 72 hores abans de tornar a entrenar-se.

Tots els futbolistes es quedaran als seus domicilis abans d’entrenar-se i jugar

A partir de llavors, els jugadors només podran entrenar-se, jugar i ser als seus domicilis. Les sessions es faran de forma esglaonada i hi haurà tres fases, en les quals els futbolistes s’entrenaran primer en solitari, després en tres grups de vuit i finalment hi haurà un entrenament col·lectiu amb recomanacions. En el cas que sorgeixi un positiu per coronavirus d’un jugador, es recorrerà a l’aïllament total i tot el grup haurà de realitzar-se la prova de detecció.

El protocol de LaLiga també té marcat què fer en cas de positiu en la fase de pretemporada, d’entrenament o al reprendre la competició. Primer s’haurà d’aïllar immediatament l’afectat en un lloc apartat de la concentració, realitzar proves de Covid-19 a tot el grup d’entrenament i a tot el cos tècnic, la neteja i desinfecció de les instal·lacions i es recomanarà la realització de controls mèdics diaris.

Per aplicar el protocol, LaLiga ha d’arribar a un acord amb l’AFE, però els jugadors no estan disposats a jugar cada qauranta-vuit hores, com ja se’ls va proposar per acabar la competició.

Amb aquesta acció, l’Espanyol vol apel·lar a l’“esperit solidari, proper i solidari del club”, convocant a tots els aficionats que vulguin ajudar els socis de l’entitat d’edat avançada i que necessiten assistència. En aquest sentit, els socis interessats han d’especificar al correu electrònic nom i cognoms, número d’abonat, telèfon i localitat de residència.

tracking