SEGRE

DEPORTES

El Lleida Esportiu comunica que ja té aprovat l'ERTO

La Paeria diu que el club no pot justificar que està al corrent amb Hisenda

El president Albert Esteve durant la roda de premsa que va oferir el 21 de febrer.

El president Albert Esteve durant la roda de premsa que va oferir el 21 de febrer.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat ha donat l’aprovació a l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), que dilluns passat va presentar el Lleida Esportiu. Així ho va expressar ahir el club mitjançant un comunicat a les xarxes socials, en el qual explicava que havia rebut la resolució d’aquest departament que li notificava l’aprovació de l’ERTO.

A la nota el club recorda que a la resolució queda “constatada l’existència de causa de força major de caràcter temporal derivada de la situació d’emergència ocasionada amb motiu del coronavirus SARS-CoV-2”. L’ERTO suposa la suspensió del 70% dels 56 contractes de treballadors “des del dia 14 de març del 2020, fins a la data d’acabament de la vigència de les mesures laborals previstes per l’estat d’alarma”.

D’altra banda, la Paeria, responent a una pregunta del grup municipal del PSC al Ple del 28 de febrer, diu que el Lleida no pot justificar que estigui al corrent de pagament amb Hisenda. En aquell ple, el grup del PSC va preguntar si “li consta” al Govern municipal “l’aixecament de l’embargament al Lleida Esportiu” i “si és així, per què es va retirar del pressupost del 2019 la quantitat de 165.000 € i en el pressupost 2020 no s’ha contemplat?”. La regidora de Recursos Municipals, Hisenda i Salut, Montse Pifarré, respon que “al Govern li consta que el Lleida Esportiu no pot aportar un certificat d’estar al corrent de pagament amb l’Agència Estatal d’Administració Tributària”, i afegeix que “aquest fet impedeix la concessió i pagament de qualsevol subvenció o ajuda pública” al Lleida Esportiu.

El 21 de febrer, el president del Lleida, Albert Esteve, va explicar que feia un any que al club se li havia aixecat l’embargament preventiu d’Hisenda, per impagament de gairebé un milió d’euros. Esteve, que va mostrar un document que segons va dir acreditava l’esmentat aixecament, va convocar la roda de premsa després que el dia anterior se sabés que la Fiscalia havia presentat una denúncia contra el club i el president, per un presumpte delicte de frau a Hisenda i la Seguretat Social per un import de més de 250.000 euros.

tracking