SEGRE

DEPORTES

Revolució a la Segona B

Els clubs proposen a la Federació Espanyola la creació d’una nova categoria, per sota de la Segona A, amb dos grups de vint equips || El Lleida seria un dels que en formarien part

Luis Rubiales, Irene Lozano, presidenda del CSD, i Javier Tebas, a la reunió de dissabte.

Luis Rubiales, Irene Lozano, presidenda del CSD, i Javier Tebas, a la reunió de dissabte.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Segona B de la temporada vinent patirà una autèntica revolució, si tira endavant la remodelació que han plantejat més de trenta clubs a l’RFEF, segons va informar ahir la Cadena SER. Aquesta reestructuració suposa la creació d’una nova categoria, la Segona B Pro, formada per dos grups de vint equips. Per sota quedaria la Segona B tal com s’organitza ara, amb quatre grups de vint equips cadascun. El Lleida Esportiu, que dóna suport a la proposta, estaria inclòs en aquesta nova Segona B Pro.

La Cadena SER va revelar que els clubs, més de trenta, han presentat una carta a Luis Rubiales amb aquesta proposta. Hi expliquen que si l’RFEF manté la idea que va anunciar la setmana passada això tindria “un efecte demolidor en el futbol de la nostra categoria”. Defensen que “cal prendre mesures que puguin protegir l’estabilitat i sostenibilitat de les categories no professionals i no devaluar-les encara més”. Afegeixen que amb aquesta proposta renuncien “a totes les subvencions del Pla Impacte 23 (un total d’aproximadament 4 o 5 milions d’euros) per part de la Segona B-Pro en favor de la Segona B i Tercera”.

CSD, Lliga i RFEF han establert un calendari que està supeditat a l’evolució de la pandèmia

En el cas que no s’acabi l’actual temporada, a la nova categoria hi hauria els deu primers classificats de cada grup de l’actual Segona B i, si s’acaba amb el play-off express, els quatre que baixin de Segona A, els dotze que havent fet el play-off no ascendeixin i els 24 classificats del cinquè al desè de cada grup. En tots dos supòsits el Lleida estaria dins.

Segons aquesta proposta, el campió de cada grup pujarà directe a Segona A i el segon i el tercer farien play-off. Els quatre últims descendirien.

tracking