SEGRE

DEPORTES

Sense tests massius a futbolistes

Sanitat els autoritza, però només als jugadors que presentin símptomes o hagin conviscut amb alguna persona afectada pel Covid-19 || Els entrenaments podrien retardar-se al 8 de maig

Irene Lozano, directora del Consell Superior d’Esports.

Irene Lozano, directora del Consell Superior d’Esports.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els futbolistes professionals de LaLiga Santander i LaLiga SmartBank s’entrenaran de forma individual i no hi haurà tests massius la setmana vinent en el retorn a l’activitat després de l’aturada per la crisi sanitària pel Covid-19, segons va informar el Consell Superior d’Esports (CSD) en un comunicat.

Després de la reunió celebrada ahir del Grup de Tasques d’Impuls a l’Esport (GTID), que integren, entre d’altres, representants de LaLiga, l’RFEF i l’AFE, el CSD va anunciar que el ministeri de Sanitat ha validat la “pràctica totalitat” del protocol sanitari remès la setmana passada al departament del ministre Salvador Illa. L’esmentat protocol, que es farà públic en els propers dies, per adaptar-se a les ordres ministerials que el Govern espanyol preveu aprovar per a l’inici de la fase zero de la desescalada per la crisi de la pandèmia, recull que les proves diagnòstiques per a la detecció del Covid-19 no es practicaran a tots els jugadors.

Per a les proves diagnòstiques del Covid-19 regeix l’ordre ministerial del 13 d’abril. Aquesta normativa inclou, entre els requisits per a la realització de les esmentades proves diagnòstiques, que hauran de ser prescrites “per un facultatiu d’acord amb les directrius, instruccions i criteris acordats a l’efecte per l’autoritat sanitària competent”. Així, els jugadors per ser sotmesos als tests, hauran d’haver patit símptomes, haver conviscut amb persones que hagin emmalaltit per Covid-19 o que pertanyin al personal sanitari, sociosanitari o haver treballat en altres serveis essencials.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va ratificar que no hi haurà tests indiscriminats als jugadors i va recordar que “vull ressaltar que hi ha hagut esportistes professionals que, quan se’ls han ofert, han dit clarament que els tests s’havien de fer a qui dictaminin les autoritats sanitàries i sempre sota prescripció mèdica”.

Per això, segons va informar TV3, no serà fins als dies 8 i 11 quan començaran a fer-se els primers entrenaments individuals per arribar, el dia 18, a les sessions preparatòries amb tot el grup. El CSD va anunciar que atendrà consultes per resoldre qualsevol dubte sobre la tornada als entrenaments.

tracking