SEGRE

DEPORTES

El Llista seguirà a Europa

La Federació Espanyola dóna per acabava la temporada sense descensos i els llistats defensaran el títol de la Europe Cup || Proclamen campió el Barça i ascendeixen a l’OK Lliga Mataró i Vendrell

El Llista posarà de nou en joc el títol de la Europe Cup, del qual encara és el vigent campió.

El Llista posarà de nou en joc el títol de la Europe Cup, del qual encara és el vigent campió.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lligues acabades sense descensos i títol i ascensos per a aquells equips que lideraven les respectives classificacions en el moment que van quedar suspeses per la crisi sanitària del coronavirus. Així ha resolt la Federació Espanyola de Patinatge les competicions nacionals de l’OK Lliga, tant masculina com femenina, i l’OK Lliga Plata, beneficiant directament el Llista Blava. El quadre d’Albert Folguera, que ha acabat novè classificat a la fase regular, a la qual faltava una sola jornada, accedeix d’aquesta forma a una de les places per jugar la pròxima temporada la Europe Cup, competició de la qual és encara el vigent campió a l’haver-se cancel·lat la fase final d’aquest any.

“Han decidit el que era més assenyat, el que tocava. Això ens manté una temporada més a Europa i, com que encara som els vigents campions, ens permetrà quedar exempts de la primera ronda de la temporada que ve”, va explicar el president, Enric Duch. La comissió delegada d’hoquei patins també va acordar ahir que no hi hagi descensos en cap de les categories nacionals i va atorgar el títol de campió al FC Barcelona, que tenia 11 punts d’avantatge sobre el Liceo abans de jugar-se el play-off, a més de decretar l’ascens a l’OK Lliga del líder de cada un dels grups d’OK Plata, CE Vendrell i CH Mataró. Això provocarà que la pròxima campanya hi haurà 16 equips en lloc dels 14 actuals.

L’Alpicat s’ha quedat a les portes d’ascendir a l’OK Lliga i el Vila-sana ja no tenia opcions europees

Així mateix, l’Alpicat, que es trobava a quatre punts del liderat i aspirava clarament a l’ascens, s’ha quedat a les portes del seu objectiu. “Pensant en la salut, que és l’important en aquesta situació, el més raonable era donar per acabades les lligues”, va indicar el president, Ricart Vizcarra, que discrepa, no obstant, en la decisió d’atorgar les places d’ascens als dos líders. “Genera dubtes, atès que el més lògic hauria sigut donar la temporada com a nul·la, encara que, pensant en positiu, l’any que ve tindrem dos teòrics rivals menys per poder ascendir”, va afegir.

A l’OK Lliga femenina, en canvi, la comissió delegada ha agafat com a referència la classificació de la primera volta per proclamar el campió, el Manlleu (també era el líder actual), i les places europees, a les quals el Vila-sana ja no tenia cap opció.

tracking