SEGRE

DEPORTES

Jugadors de clubs lleidatans i atletes d'elit es van exercitar per fi al carrer després de gairebé dosmesos confinats a casa

Jugadors de clubs lleidatans i atletes d’elit es van exercitar per fi al carrer després de gairebé dos mesos confinats a casa || A peu, amb bicicleta o en piragua van recuperar el seu mode de vida

549052_1.jpg

549052_1.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé al cap de dos mesos i després d’un estricte confinament a les seues cases per la crisi sanitària del Covid-19, els esportistes d’elit lleidatans o que militen en clubs de la província han pogut sortir a fer esport a l’aire lliure, una cosa tan saludable com necessària per a una part de la població que té en la pràctica esportiva la seua professió. Corrent, caminant, amb bicicleta o sobre una piragua, tots han pogut recuperar les sensacions ja gairebé oblidades per culpa d’una pandèmia que ha trastocat la temporada de tots els esports.

Dos dels que més van matinar dissabte, primer dia que estava permesa l’activitat física a l’aire lliure per tornar a sentir-se esportistes, van ser els jugadors del Llista Blava Andreu Tomàs i Oriol Vives, just el dia que la Federació Espanyola de Patinatge decretava la cancel·lació de les lligues estatals, un dels últims esports a fer-ho. “Després de tant de temps tancat com un hàmster, tornar a fer esport a l’aire lliure i notar com l’aire et toca a la cara ha estat molt gratificant”, va explicar Uri Vives, que el primer dia va cobrir cinquanta quilòmetres amb bicicleta pels voltants d’Igualada, on resideix i un dels punts més calents durant la pandèmia a Catalunya.

Els esportistes d’elit que competeixen a la natura van agrair tornar a tenir contacte amb el medi

Alguns clubs, com el Força Lleida, han passat a un pla per a la tornada gradual a l’activitat

Andreu Tomàs, que passa el confinament a Tremp al costat de la seua família gràcies al fet que pot continuar treballant via telemàtica, va explicar que tornar a fer esport fora de les quatre parets “ha estat com tornar a respirar, ha estat una glopada d’aire fresc. Sóc una persona molt activa i, malgrat que he portat bé el confinament a casa [ha recorregut 1.000 quilòmetres en 14 dies sobre una bicicleta amb rodet, amb un desnivell de més de 14.000 metres positius], necessitava sortir per fer esport i disfrutar dels paratges que tenim aquí al Pallars, que és un paradís”, va afegir. Dissabte va cobrir prop de 40 quilòmetres pels voltants de Tremp amb la seua bicicleta, una altra de les seues passions al marge de l’hoquei.

Per la seua part, els basquetbolistes del Força Lleida Agustí Sans i el novaiorquès Eddy Polanco tampoc van desaprofitar l’aixecament parcial de la quarantena i també van sortir al carrer per fer esport. L’escorta balear ho va fer a Menorca, d’on és natural.

“Ja no recordava el que era córrer a l’aire lliure. Ha estat un alliberament, m’ha relaxat molt”, explica el jugador del Força Lleida, que segueix el pla per a la tornada gradual a l’activitat dissenyada pel club, amb el qual té contracte en vigor la pròxima temporada.

El seu company Eddy Polanco, que ha passat tot el confinament a Lleida esperant, precisament, poder entrenar-se com més aviat millor, va recórrer els carrers de Pardinyes per habituar-se després de gairebé dos mesos tancat sol al seu pis de Baró de Maials, que compartia amb Shaquille O’Neal, que al costat dels nord-americans Eric Stutz i Steve Santana van tornar als seus països d’origen a l’inici de la crisi sanitària.

“Físicament m’he sentit una mica cansat després de tant de temps sense fer una activitat de forma regular, però molt feliç d’haver pogut sortir a fer esport i veure la gent”, va explicar ahir el nord-americà d’origen dominicà, que espera seguir militant la pròxima temporada al club lleidatà.

Tampoc va perdre l’oportunitat de córrer a l’aire lliure la jugadora d’handbol Irina Pop, de l’Associació Lleidanata, equip que té peu i mig a la Divisió d’Honor Plata després de cancel·lar-se la Lliga com a líder destacat. “No es pot descriure la sensació de tornar a córrer fora després de tant temps reclosa. He fet molt esport a casa, però necessitava sortir a córrer per aclarir la ment, ho desitjava. Quan vaig arribar a casa dissabte era una altra, vaig dormir molt feliç”, explica la jugadora romanesa, que podria haver contret el coronavirus. “A l’inici del confinament vaig passar uns dies amb febre i malestar, igual que una de les meues filles. No ens van fer la prova, però hi ha la possibilitat que hàgim passat la malaltia”, va explicar Irina des de la localitat aragonesa d’Albalate, on resideix. Ella, igual que la resta, compten els dies per tornar a trepitjar una pista. “Tinc unes ganes tremendes de tornar a entrenar-me i jugar amb les meues companyes, encara que sóc conscient que la temporada que ve no serà gens fàcil per culpa del coronavirus”, va dir.

Ramona Gabriel, guanyadora en dos ocasions de la Titan Desert i que afrontarà una nova aventura al desert marroquí al novembre, va aprofitar el cap de setmana per treure la pols de la seua BTT després de setmanes entrenant-se en un rodet instal·lat al seu saló i al balcó. La ciclista de Ponts va destacar “la sensació de llibertat” durant les més de dos hores que va sumar durant el cap de setmana i els més de vuitanta quilòmetres per pistes. “La veritat és que estic satisfeta amb el treball amb el rodet, una cosa que no havia provat en tota la meua carrera esportiva. Les cames han respost bé, malgrat que cal anar pas a pas”, va afegir Gabriel. La lleidatana forma part de la llista de ciclistes de BTT d’alt nivell, de manera que podrà entrenar-se sense una restricció horària ni límit al mateix municipi de Ponts.

Per la seua part, el palista internacional Miquel Travé, igual que molts dels seus companys de la selecció estatal d’eslàlom, han aprofitat el cap de setmana per recuperar el temps perdut en els entrenaments en caiac i canoa. El lleidatà no ho va dubtar i va carregar la seua canoa per afrontar les primeres portes en setmanes al riu Valira. Travé va haver de muntar el seu propi gimnàs a casa, utilitzant un garatge i el material que li havia facilitat la Federació Espanyola. “Tenia l’avantatge de poder tenir un espai més obert per poder estar en contacte amb la naturalesa.” Com els seus companys de la selecció, el palista de la Seu d’Urgell ha rebut instruccions dels òrgans federatius sobre la tornada als entrenaments, per evitar lesions que podrien truncar una temporada encara en l’aire.

549052_2.jpg

549052_2.jpg

549052_3.jpg

549052_3.jpg

549052_4.jpg

549052_4.jpg

549052_5.jpg

549052_5.jpg

549052_6.jpg

549052_6.jpg

549052_7.jpg

549052_7.jpg

tracking