SEGRE

DEPORTES

El CSD deixa en mans de Rubiales la Segona B

La Federació Espanyola podria decidir dijous sobre el futbol no professional

Luis Rubiales decidirà aquesta setmana la resolució de la temporada en el futbol no professional.

Luis Rubiales decidirà aquesta setmana la resolució de la temporada en el futbol no professional.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Consell Superior d’Esports, Irene Lozano, ha emès una resolució en la qual deixa en mans de les comissions delegades de les federacions esportives espanyoles l’acabament de les respectives lligues i temporades no professionals. En el cas del futbol, l’organisme que presideix Luis Rubiales serà el que determinarà què passa amb la Segona B, la Tercera divisió, el futbol femení i el futbol sala davant de la crisi generada per la pandèmia del coronavirus.

El Lleida Esportiu (Segona B), l’AEM (Liga Reto Iberdrola) i el Lamsauto Futsal Lleida (Segona B de futbol sala) esperen una decisió que ja es palpa imminent, sobretot després de l’anunci avançat pel web especialitzat Iusport sobre la postura que el CSD ha traslladat a la Federació.

Les federacions esperaven un decret o decret llei per cobrir-se davant de possibles impugnacions

Pel que sembla hi hauria una junta aquest dijous, 7 de maig. Iusport va revelar ahir un document en el qual el Consell Superior d’Esports atorga a la Federació Espanyola la cobertura sol·licitada per resoldre la temporada en les competicions no professionals.

No es tracta de cap decret ni d’un decret llei, com des d’alguns entorns s’apuntava, però les recomanacions del CSD donen llum verda a Luis Rubiales per portar a terme el plantejament que va donar a conèixer a les territorials, quan va apostar per donar per acabada la temporada sense descensos i amb una fase d’ascens exprés, unes mesures que han generat tota mena d’opinions i debats entre els clubs modestos. Rubiales compta amb un pla B si es donen les circumstàncies sanitàries favorables i, en cas de no poder portar a terme la fase d’ascens exprés, ascendirien els actuals líders de Segona B i Tercera a les respectives categories superiors.

D’aquesta forma, el CSD abandona una mica a la seua sort les federacions davant potencials impugnacions.

El Lleida rebutja la proposta de la Federació i vol una altra Lliga El president del Lleida, Albert Esteve, ha reiterat en les últimes setmanes el rebuig de la proposta de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) de donar per finalitzada la Lliga de Segona B i que els quatre primers classificats de cada grup juguin un play-off d’ascens express. El club lleidatà manté que es reserva l’opció d’emprendre accions legals si l’RFEF tira endavant aquesta proposta. “Si uns equips poden jugar el play-off, podem jugar tots”, va explicar.

tracking