SEGRE

DEPORTES

Piscines sense data d'obertura

Els ajuntaments no saben quan podran obrir aquests i altres equipaments com els pavellons perquè el Govern no ha definit com fer-ho || També afecta els campus esportius

Les piscines municipals de Cappont, l’any passat a l’inaugurar-se la temporada.

Les piscines municipals de Cappont, l’any passat a l’inaugurar-se la temporada.ALBERT GÒDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cap equipament esportiu, pavelló o piscines municipals no s’obrirà al públic a l’espera de les instruccions que s’estableixin per part del Govern espanyol i de veure com evoluciona l’actual situació d’emergència, en la qual caldrà concretar les condicions amb què es podran obrir els diferents espais, ja que tenen una casuística diferenciada i que afecta de diferent manera en funció de l’ús.

Així ho va fer saber ahir el secretari general de l’esport, Gerard Figueras, acompanyat del representant territorial Joan Segura, a prop de mig centenar de regidors i alguns alcaldes de municipis lleidatans. Les principals preocupacions expressades pels ajuntaments van girar al voltant de l’obertura de les piscines, la celebració dels campus esportius d’estiu, l’inici de la temporada d’esports d’aventura i activitats a l’aire lliure o la reobertura dels pavellons. “Esperem que el ministeri de Sanitat es pronunciï com més aviat millor i expliqui els protocols a seguir”, va assenyalar Figueras.

Gerard Figueras va dir a regidors i alcaldes lleidatans que espera que Sanitat ho aclareixi aviat

Fernando Simón, director del Centre d’Alertes Sanitàries, es va referir ahir a l’obertura de piscines afirmant que no té garanties que aquest any puguin obrir al juny. “L’obertura és una cosa que haurem d’anar valorant dia a dia, amb prudència, i depenent de l’evolució de cada territori”, va dir. S’ha de recordar que la desescalada a les platges sí que està prevista a la fase 3 (8 juny) si es compleixen les previsions.

Per la seua banda, la Paeria va anunciar ahir, després de la reunió amb Figueras, que treballarà en un protocol de mesures i recomanacions sanitàries i de protecció per garantir la seguretat dels usuaris de les pistes i els equipaments esportius municipals quan aquests es reobrin.

tracking