SEGRE

DEPORTES

El Govern amplia el programa ADO d'ajuda a esportistes fins al 2021

Saúl Craviotto, esportista ADO.

Saúl Craviotto, esportista ADO.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha ampliat els programes ADO i ADOP de Tòquio 2020 d’ajuda als esportistes olímpics i paralímpics espanyols fins al 31 de desembre del 2021, a causa de l’ajornament dels Jocs fins a l’estiu de l’any que ve.

Amb aquesta mesura, el Govern pretén “donar suport als esportistes en la preparació” per a la classificació olímpica i paralímpica, especialment en l’actual conjuntura en la qual la pandèmia ha provocat el seu confinament i la cancel·lació o ajornament de gran part del calendari esportiu.

El programa ADO, declarat com a “esdeveniment d’excepcional interès”, compta amb onze empreses col·laboradores que es beneficien de beneficis fiscals pel seu suport al mecenatge i patrocini i que aporten prop de 5,4 milions d’euros anuals.

En total, 383 esportistes i 150 entrenadors veuran ampliats els ajuts fins a finals de l’any que ve per afrontar els entrenaments i la classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio, i en un cicle des de Rio –on es van disposar de 36 milions– (2016-2021) en el qual el programa ADO podria sumar fins a 27 milions d’euros. A més a més, el Consell Superior d’Esports (CSD) aporta al voltant de cinc milions d’euros a l’any per completar les beques als esportistes que somien anar a Tòquio.

L’ADOP, per la seua part, dóna suport a 131 esportistes, setze guies i 109 entrenadors.

tracking