SEGRE

DEPORTES

Un fragatí que treballa en una acadèmia del FC Barcelona als EUA: "Estar confinats farà que ho valorem tot més"

El fragatí Jordi Aguilar treballa en una acadèmia del FC Barcelona als EUA

Jordi Aguilar, micròfon en mà, s’adreça a jugadors i tècnics durant una activitat de l’escola.

Jordi Aguilar, micròfon en mà, s’adreça a jugadors i tècnics durant una activitat de l’escola.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrenador de futbol fragatí Jordi Aguilar tenia motius per somriure dilluns passat a la casa que té a Orlando després d’entrar l’estat de Florida (EUA) a la fase 1 de la desescalada. La primera reflexió després de preguntar-li per la seua experiència durant el confinament és que “et fa pensar que a partir d’ara ho valorarem tot molt més, incloses les petites coses a què normalment no els donem importància, com sortir al carrer o disfrutar del contacte amb la gent que apreciem”.

Aguilar treballa des del 2016 en l’òrbita del FC Barcelona i des de l’agost dirigeix el projecte local de la denominada Barça Academy a la ciutat nord-americana, on prova de detectar joves perquè acabin firmant un contracte professional o gaudeixin d’una beca universitària. “Encara que el tornar als entrenaments encara queda lluny, cada dia estem un pas més a prop de trepitjar de nou la gespa”, diu aquest jove tècnic de 31 anys que va treballar anteriorment per a la UD Fraga i el Lleida Esportiu.

Després d’entrenar el futbol base del Fraga i del Lleida, és al Barça des del 2016 i a Orlando des de l’agost

L’acadèmia del Barça a Orlando compta amb 150 jugadors que van veure interrompudes les competicions el 14 de març i el 2 d’abril va començar el confinament. Tot i així, l’activitat de l’escola no s’ha aturat, encara que d’una altra forma. “Mantenim un contacte diari amb els nois telemàticament fent activitats coordinatives amb pilota i condicionals mitjançant vídeos, a més a més d’anàlisi de partits amb qüestionaris perquè prossegueixin el seu desenvolupament cognitiu”, explica en aquest sentit Aguilar.

Professor d’educació física durant set anys al col·legi Santa Ana de Fraga, la seua experiència com a docent l’ha portat a procurar que, malgrat el confinament, “els joves no perdessin el sentit d’equip i que continués existint el contacte entre ells”.

Jordi Aguilar, micròfon en mà, s’adreça a jugadors i tècnics durant una activitat de l’escola.

Jordi Aguilar, micròfon en mà, s’adreça a jugadors i tècnics durant una activitat de l’escola.SEGRE

tracking