SEGRE

DEPORTES

El Barça calcula que seran 154 milions d'euros els que deixaran d'entrar a la caixa per la pandèmia

El Barça calcula que seran 154 milions d'euros els que deixaran d'entrar a la caixa per la pandèmia || El club assumeix que tancarà l'exercici amb pèrdues

El club desconeix la data en què les grades podran registrar un nou ple d’espectadors.

El club desconeix la data en què les grades podran registrar un nou ple d’espectadors.JAVIER BORREGO / AFP7

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’impacte de la crisi provocada pel coronavirus al FC Barcelona que manegen els gestors del club arriba als 154 milions d’euros per a aquesta temporada, segons va publicar ahir La Vanguardia. L’objectiu és ara esmorteir aquest descens reduint despeses en tots els departaments. La mesura més visible ha estat la rebaixa dels salaris de les plantilles professionals, així com d’empleats a través de l’aplicació d’un ERTO, encara que es dóna per fet que aquest exercici es tancarà amb pèrdues. A l’espera del 30 de juny, quan conclou aquest exercici, el Camp Nou continua tancat, com també el museu, així que els ingressos per la venda d’entrades i paquets derivats continuaran paralitzats. En la mateixa situació es troben les escoles i les botigues oficials.

De cara a la temporada vinent hi ha molta incertesa. Els principals ingressos passen per l’obertura del Camp Nou. L’informe amb què compta el club contempla dos escenaris. El més optimista creu que els partits es disputaran amb públic al novembre i el més realista, el febrer del 2021. Els 50 milions anuals que aporten els abonaments experimentaran una reducció, així com el Seient Lliure, el sistema de venda destinada a un turisme castigat al seu torn pel virus. La intenció de la directiva és comprimir les plantilles de totes les seccions, aprofitant els contractes que expiren, i completar els equips amb jugadors dels filials. Al primer equip de futbol es dóna la circumstància que cap jugador no acaba contracte aquest estiu, però la consigna interna és aprimar nòmines a través de canvis. Bartomeu i la directiva tractaran aquests temes en la pròxima reunió de la junta.

tracking