SEGRE

DEPORTES

Operació sortida al Barça

Necessita desprendre's de jugadors per rebaixar la massa salarial i compensar les pèrdues || L'exblaugrana Luis Suárez desaconsella a Lautaro que fitxi

Leo Messi, durant l’entrenament del Barcelona, ahir a la Ciutat Esportiva.

Leo Messi, durant l’entrenament del Barcelona, ahir a la Ciutat Esportiva.FC BARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mentre la plantilla del FC Barcelona continua entrenant-se a la Ciutat Esportiva, als despatxos del club treballen de cara a la pròxima temporada amb l’objectiu de vendre jugadors. El Barça necessita vendre i ingressar diners per rebaixar la massa salarial, que supera els 600 milions d’euros, i compensar les pèrdues d’aquest exercici. Davant de l’assemblea de compromissaris, el club va presentar un pressupost amb una previsió d’ingressos de 1.047 milions d’euros, xifra que no s’assolirà arran de la davallada d’ingressos pel coronavirus. Pendent de com acaba la temporada econòmicament, les pèrdues es estima que superaran els 150 milions d’euros.

A una plantilla en què ja hi ha jugadors a qui es busca sortida, a final de temporada s’hi uniran els futbolistes que estan cedits en altres clubs, com Philippe Coutinho (Bayern Munic), Rafinha (Celta), Carles Aleñà (Betis), Jean-Clair Todibo (Schalke 04) i Marc Cucurella (Getafe). El Barça espera fer caixa amb aquests cinc jugadors, atès que gairebé tots estan cedits amb opció de compra.

En el cas de Coutinho, ara lesionat, si el Bayern el vol en propietat ha de pagar al Barça 120 milions d’euros, però és poc probable que ho faci, almenys per la totalitat de la xifra.

Todibo pot seguir al Schalke per 25 milions, mentre que Cucurella seria propietat del Getafe per 6 milions, operació aquesta més factible.

D’altra banda, l’exjugador del Barcelona i de l’Inter Luis Suárez ha desaconsellat a l’argentí Lautaro Martínez que fitxi pel Barcelona i li ha recomanat que es quedi a l’Inter. En unes declaracions a La Gazzetta dello Sport, el gallec va comentar: “Diguem la veritat, a Barcelona tindria menys protagonisme que a l’Inter. Em permeto donar-li un consell: queda’t on ets.”

Iniesta: “Amb Messi hauríem d’haver guanyat més Champions” Andrés Iniesta, que just fa dos anys va anunciar que deixava el Barcelona, ha afirmat en una entrevista al diari argentí Olé que, tenint Leo Messi a les seues files, el Barça hauria de tenir alguna Lliga de Campions més a les seues vitrines. “Són quatre Champions, però tenint l’equip que teníem i comptant amb Leo, hauríem d’haver estat capaços de guanyar-ne alguna més”, va explicar. D’altra banda, Jordi Cardoner va explicar en una videconferencia organitzada per la Universitat de Harvard, en què també va participar Pau Gasol, la iniciativa de cedir els drets del nom de l’estadi i destinar-los de manera íntegra a la lluita contra el Covid-19.

tracking