Milla d'Àreu cancel·lada

Havia de disputar-se el 13 de juny, però els organitzadors l'han decidit suspendre per precaució, malgrat estar en fase 3 || Hauria sigut la setena edició

Les tres primeres classificades femenines de l’any passat a l’arribar a dalt del Monteixo.SEGRE

La Milla Vertical d’Àreu, que complia aquest any la setena edició des que va agafar el testimoni de la Cuita el Sol el 2014, haurà d’esperar a l’any que ve, ja que l’organització ha decidit cancel·lar l’emblemàtica i dura prova prevista el 13 de juny. Segons l’alcalde de l’EMD d’Àreu, Iu Escolà, que va prendre el relleu del seu pare en l’organització de la carrera, la decisió s’ha mantingut en suspens fins a última hora, però al final ha guanyat la prudència. “Estava en fase 3, per tant, logísticament podíem fer-la, però reunir 300 o 400 persones i només pensar que hi pogués haver alguna cosa amb el coronavirus, em va fer reflexionar i vaig pensar que el més assenyat era no fer-la aquest any”, va explicar Escolà a aquest diari.

A més, des que se li va donar un nou enfocament a la cursa, la prova comprenia tot un cap de setmana, ja que hi havia una gran varietat d’activitats paral·leles. Aquest any els dies previstos eren el 13 de juny, dissabte, quan els corredors competien cap al Monteixo, i el 14 diumenge quan continuaven les activitats.

Va agafar el 2014 el relleu de la Cuita el Sol, carrera de muntanya basada en una novel·la de Pep Coll

La Milla Vertical d’Àreu segueix l’exemple de la Cuita el Sol, la clàssica prova de carreres de muntanya basada en una novel·la de l’escriptor lleidatà Pep Coll L’home que corria més que el sol. La prova parteix cada any de la plaça del poble a la posta de sol i després de 3.600 metres de recorregut i 1.685 metres de desnivell positiu els atletes han de coronar el Monteixo, a Vallferrera, abans de veure’s atrapats per l’ombra que deixa el sol al pondre’s com dicta la tradició. Hi ha diverses categories i distàncies, així com la Mini milla per als més petits. La Milla va nàixer després que el Centre Excursionista de Lleida (CEL) anunciés el 2014 que deixava d’organitzar la Cuita el Sol després de deu edicions al no poder reunir els 30.000 euros del pressupost. Ara, la prova té un pressupost més ajustat i compta amb el suport de Diputació i consell comarcal. Ja no pot dir-se Cuita el Sol perquè aquest nom, amb el qual va nàixer la peculiar cursa el 2004, està registrat per Feliu Izard, membre del CEL i el seu impulsor al costat de l’escriptor Pep Coll.

L’any passat van guanyar la sisena edició de la Milla Ferran Teixidó en categoria masculina i Queralt Riba en dones, en una prova que va reunir 160 participants. El rècord el té Kilian Jornet des del 2007 amb 59’41”.