SEGRE

DEPORTES

La Lliga, el 8 de juny

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va posar ahir data al retorn del futbol professional || Els gestors de la competició preveuen el primer matx per al divendres 12

Els jugadors van estar ‘acompanyats’ per més de 13.000 cartolines a la grades.

Els jugadors van estar ‘acompanyats’ per més de 13.000 cartolines a la grades.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Lliga tornarà a partir de la setmana del 8 de juny. Així ho va anunciar ahir el president del Govern central, Pedro Sánchez, en la tradicional compareixença pública des que es va declarar l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus. “Espanya ha fet el que calia i ara per a tothom s’obren nous horitzons. Ha arribat el moment de recuperar moltes de les activitats quotidianes. La setmana del 8 de juny, en què, si tot va bé, s’iniciarà la fase 3 en gran part d’Espanya, s’autoritzarà la represa de les grans competicions esportives i professionals i en particular la Lliga de futbol”, va dir el president de l’executiu. “Per descomptat –va avisar Sánchez– la pilota tornarà a rodar en les condicions que garanteixin la màxima seguretat per a tots els participants en la competició.”

Els clubs de la Primera i la Segona divisions porten ja dos setmanes treballant a les seues instal·lacions sota les més estrictes mesures sanitàries, al principi amb entrenaments en solitari i després en un grup d’un màxim de deu jugadors, i la intenció és que demà dilluns comencin a exercitar-se les plantilles al complet.

Els equips esperen l’autorització per entrenar amb tots els jugadors a partir de demà dilluns

El tècnic del Barcelona va assegurar que l’uruguaià continua recuperant-se de l’operació de menisc

LaLiga es reprendrà després de tres mesos d’aturada per la pandèmia del coronavirus. No obstant, la data exacta del primer partit encara no ha estat fixada. LaLiga espera que la competició pugui tornar el divendres 12 de juny, fins i tot amb l’opció que dies abans, el 9, es jugui la segona part que va quedar pendent del xoc de Segona Rayo-Albacete, suspès el 15 de desembre pels insults que una part del públic va dirigir al jugador visitant Roman Zozúlia. Amb onze jornades pendents, des de LaLiga es preveu que hi hagi partits tots els dies de la setmana, fins i tot els dilluns. El president de LaLiga, Javier Tebas, es va felicitar per la decisió del Govern central i va dir: “Estem molt contents per la decisió, és fruit del gran treball de clubs, jugadors, tècnics, CSD i agents implicats. Però és molt important seguir les normes sanitàries i que l’evolució de la pandèmia ens respecti, no podem abaixar la guàrdia.”

barcelona

Quique Setién, entrenador del Barça, va assegurar que tant ell com Leo Messi estan convençuts que l’equip blaugrana està preparat per guanyar la Lliga de Campions, si bé va admetre que cal millorar moltes coses. “És un tema que ha generat cert debat, però els dos sabem el que volíem dir. Estem convençuts que volem guanyar la Champions i que segur que podem guanyar-la. Cal millorar moltes coses, però no hi ha dubte que els dos estem convençuts que l’equip està preparat per guanyar-la”, va dir a beIN Sports.

No obstant, Quique Setién dóna més importància a la Lliga perquè considera que té més mèrit estar tantes jornades sumant i competint. “La Champions és més difícil perquè depèn que cada dia facis les coses molt bé. Un moment de dubte et pot deixar fora”, va dir, encara que no va amagar que seria “un gran somni” guanyar-la.

També va repassar els noms propis de l’actualitat blaugrana com Luis Suárez i els possibles fitxatges de Lautaro i Neymar. Sobre el davanter del Barça, que ja s’entrena amb el grup, Setién va revelar que encara no està recuperat de la lesió al menisc extern del genoll dret. “Suárez està treballant amb el grup, però se’l nota mancat de condició i confiança. Porta bastant temps aturat, ha passat una operació. Espero que torni ben aviat, però no sé si seran tres o quatre setmanes”, va assenyalar.

Un dels noms que sonen amb força per prendre el relleu de Suárez en la davantera és Lautaro, de qui el tècnic blaugrana va dir que “és un jugador que pot estar molt bé a l’equip, de la mateixa manera que altres que poden estar a aquest nivell”. L’entrenador del Barcelona també es va referir a la tornada de Neymar. “M’encantaria entrenar-lo, però com a qualsevol altre futbolista. He pogut complir un dels somnis, que és entrenar el millor jugador del món, Messi.”

Finalment, Setién es va mostrar molt satisfet amb el rendiment que estan mostrant els seus jugadors en les primeres setmanes d’entrenaments després de l’aturada obligada. “Estan sent entrenaments molt estimulants. Estem molt contents de com han arribat els jugadors per la il·lusió i les ganes que hi estan posant”, va sentenciar Setién.

Per la seua part, el president del Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va presenciar ahir els entrenaments dels equips de futbol i bàsquet juntament amb el director general de l’entitat, Òscar Grau. Una vegada finalitzats es va reunir amb els jugadors, interessant-se per l’estat de salut de tots després de la crisi sanitària.

Els jugadors van estar ‘acompanyats’ per més de 13.000 cartolines a la grades.

Els jugadors van estar ‘acompanyats’ per més de 13.000 cartolines a la grades.EFE

Els jugadors van estar ‘acompanyats’ per més de 13.000 cartolines a la grades.

Els jugadors van estar ‘acompanyats’ per més de 13.000 cartolines a la grades.EFE

Els jugadors van estar ‘acompanyats’ per més de 13.000 cartolines a la grades.

Els jugadors van estar ‘acompanyats’ per més de 13.000 cartolines a la grades.EFE

tracking