SEGRE

DEPORTES

La Catalana decreta nul·la la temporada del futbol base

Anul·la els descensos i manté els ascensos en les categories territorials

Borges i Solsona tornaran a veure’s les cares, ara a Primera.

Borges i Solsona tornaran a veure’s les cares, ara a Primera.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Catalana de Futbol va resoldre ahir la temporada 2019-2020, que va quedar suspesa a mitjans del mes de març a causa de la pandèmia del Covid-19, anul·lant els descensos, com ja havia anunciat fa setmanes, i mantenint els ascensos a les categories amateurs, tant de futbol com de futbol sala, però sense campions. En les de base, en canvi, ha decretat la temporada com a nul·la i només hi hauria ascensos per ocupar vacants en el cas que quedessin lliures, ja que considera que han “d’anteposar-se els processos d’aprenentatge als triomfs esportius” i que una altra opció “trencaria l’estructura piramidal de les competicions”, segons afirma en un comunicat.

Atenent la normativa vigent, els equips que en el moment de la suspensió de la Lliga estaven en posició d’ascens pujaran de categoria, mentre que els que eren a la plaça de play-off hi accediran per millor coeficient entre victòries i partits disputats. Pel que fa a la demarcació de Lleida, ja era sabuda la permanència d’EFAC Almacelles, Mollerussa, Tàrrega i Alcarràs a la Primera Catalana, a la qual també accedeixen el Borges, líder del cinquè de Segona Catalana, i el Solsona, com un dels tres millors segons de tots els grups.

Borges i Solsona pugen a 1a, Pardinyes, Organyà i Pinyana a 2a i Vilanovenca i Castelldans, a Tercera

A Tercera Catalana aconsegueixen plaça d’ascens a Segona els dos líders de cada grup, concretament el Pardinyes, del XIII, i l’Organyà, del XIV, mentre que el lloc de play-off s’adjudica a l’Sporting Pinyana pel seu millor coeficient respecte al Bellpuig. Finalment, a Quarta ascendeixen els tres primers equips, és a dir, Andorra B, Vilanovenca i Castelldans.

Per un altre cosat, la FCF definirà al mes de juny el pla econòmic d’ajudes i bonificacions als clubs i federats, per poder pal·liar d’aquesta manera els efectes provocats per la pandèmia del Covid-19, que s’afegiran a les subvencions de les campanyes Tots som un equip i #Orgullosa de la temporada actual.

tracking